Hlavní obsah

Nehet v ofsajdu překazil historický obrat. Hráči outsidera skončili v slzách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl to být comeback, na který by se vzpomínalo desetiletí. Druholigové Coventry v semifinále FA Cupu proti slavnému Manchesteru United prohrávalo 0:3. Do konce základní hrací doby ale zvládlo srovnat a v nastaveném čase prodloužení dokonalo obrat. Pak zasáhlo video. Pro milimetrový ofsajd byla branka odvolána a do finále po penaltách prošel favorit. „Je to k smíchu,“ zlobil se trenér vyřazeného celku Mark Robins. Některým z jeho svěřenců po zápase dokonce stékaly po tváři slzy.

Foto: Toby Melville, Reuters

Hráči druholigového Coventry smutní po penaltovém rozstřelu v semifinále FA Cupu.

Článek

Není se čemu divit.

121. minuta semifinále FA Cupu v proslulém Wembley, na výsledkové tabuli skóre 3:3. Pramálo známý náhradník Coventry Victor Torp z první usměrňuje do branky přihrávku Hajiho Wrighta. Síť za bezmocným gólmanem Andrem Onanou se vlní, Rudí ďáblové jsou na kolenou.

Jenže přispěchala záchrana v podobě videa. Kalibrovaná čára odhalila, že špička Wrightovy kopačky byla snad pár centimetrů za nejzazším bodem posledního obránce Aarona Wan-Bissaky.

Sen o fenomenálním obratu se zhroutil. Rázem byl fuč.

Po odvolaném gólu následovaly pokutové kopy, které lépe zvládli United.

„Jsem strašně zklamaný a zároveň ohromně hrdý na svůj tým. Zasloužili jsme si postoupit. Od finále nás dělil nehet v ofsajdu a dvacet sekund,“ smutnil kouč Coventry.

A to ještě někteří fanoušci poukazují na to, že ofsajdová čára u Wan-Bissaky nebyla na svém místě a správně ji měli arbitři u videa posunout o pár centimetrů vzad…

„Vážně to moc bolí. Dokázali jsme smazat třígólový náskok a pak ještě málem zvítězili. Navíc rozhodly až penalty, které jsou vždycky loterie,“ pravil útočník Ellis Simms, jenž nastartoval Coventry snížením na 1:3.

Anglie ale neřeší jen sporný ofsajd. Nabízí se i další ožehavé téma. Jak si proboha Manchester United může dovolit prohospodařit tříbrankové manko proti osmému týmu druhé ligy?

„Vypadalo to, jako by Coventry hrálo Premier League a United druhou ligu,“ nebrala si servítky klubová legenda Roy Keane.

Zloba se snášela i na trenéra Rudých ďáblů Erika ten Haga. „Po tomhle ve funkci nemůže vydržet,“ domnívá se bývalý útočník Chris Sutton.

Jenže nizozemský kouč si s pochybovači těžkou hlavu nedělá.

„Dokázali jsme se dostat do druhého finále za poslední dva roky. To je velký úspěch,“ domnívá se.

Otázkou je, jestli si to vůbec myslí hráči. Valná většina z nich po penaltovém rozstřelu slavila hodně střídmě. „Vypadají, že jim to je skoro trapné. Měli obrovskou kliku,“ myslí si Keane.

Ve finále FA Cupu čeká na United městský rival ze City, utkání je na programu 25. května. Pokud Rudí ďáblové zvítězí, mdlé představení proti Coventry bude u některých alespoň trochu upozaděno.

V hlavách hráčů a fanoušků druholigisty ale ne. Vždyť trenér Robins to shrnul přesně.

„Kdyby si Haji Wright ostříhal nehty, k penaltám by nedošlo.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.