Hlavní obsah

Vítěz Anglického fotbalového poháru bude znovu z Manchesteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěz Anglického fotbalového poháru bude stejně jako loni z Manchesteru. Po Citizens, kteří v sobotu v prvním semifinále zdolali Chelsea, dnes uspěl i jejich městský rival. Manchester United porazil ve Wembley druholigové Coventry po remíze 3:3 až na penalty. Finále 25. května tak bude mít stejné složení jako před rokem, kdy Manchester City vyhrál 2:1.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky

Článek

Coventry získalo pohár jen jednou v roce 1987, od té doby zažilo pád až do čtvrté ligy a následný vzestup. Po hodině hry favorit vedl už 3:0 a všechno se zdálo být jasné.

Dvacet minut před koncem ale Simms první střelou na branku snížil a na další tečovanou střelu brankář Onana nedosáhl. Ve třetí minutě nastavení zahrál jeden z obránců Manchesteru rukou a rozhodčí nařídil penaltu. Američan Wright ji chladnokrevně proměnil a poslal zápas do prodloužení.

V něm gól nepadl, přestože hráči Coventry v samém závěru míč do sítě dostali. Videorozhodčí odhalil ofsajd. Při penaltovém rozstřelu sice nejprve Brazilec Casemiro trefil brankáře Coventry Collinse, ale pak už se jeho spoluhráči nemýlili, zatímco soupeř chyboval dvakrát. Jednu penaltu zneškodnil Onana, druhá mířila nad břevno.

Loni se ve finále nejstarší světové fotbalové soutěže, která se hraje už od roku 1871, utkali soupeři z Manchesteru poprvé, letos si souboj zopakují.

Semifinále Anglického fotbalového poháru:
Manchester United – Coventry 3:3 po prodl. (23. McTominay, 45+1. Maguire, 59. Fernandes – 71. Simms, 79. Hare, 90.+3 Wright z pen.), na pen. 4:2

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.