Hlavní obsah

Sydney - Arsenal 0:2Nejdražší ze všech Kanonýrů udeřil již po patnácti minutách, Čech má první letní výhru

Sydney

Asi dobrý nákup. Francouzský útočník Alexandre Lacazette přestoupil z Lyonu do Arsenalu a stal se nejdražší posilou v historii londýnského klubu. Podle britských médií se přestupní částka může i s bonusy vyšplhat až na 53 miliónů liber. A nejdražší ze všech Kanonýrů se uvedl náramně. Hned po patnácti minutách v novém dresu dal gól a jistil výhru Arsenalu 2:0 nad Sydney, kde anglický tým začal své australsko-asijské turné. První poločas odchytal brankář Petr Čech.

Foto: David Gray, Reuters

Alexandre Lacazette se v dresu Arsenalu hned trefil...

Článek
Fotogalerie

Vyprodaný stadión v Sydney tleskal Arsenalu. Kanonýři nejprve u populární Opery představili dresy na nový ročník, o den později pak také v prvním přípravném utkání své nové tváře. Do základní sestavy se vešel jen obránce Sead Kolašinac ze Schalke, na rekordní posilu se dostalo až v 68. minutě.

Když Alexandre Lacazette vystřídal Welbecka, vedl jeho tým 1:0. Skóre otevřel již ve 4. minutě kapitán Mertesacker. Francouzský kanonýr s úvodní navštívenkou dlouho nečekal. Hned po čtvrthodince na hřišti se trefil a po asistenci Iwobiho uzavřel skóre na 2:0.

Šestadvacetiletý Lacazette v minulém ročníku nastřílel v dresu sedminásobného francouzského mistra 37 gólů ve 45 soutěžních zápasech.

Český gólman Petr Čech nastoupil v úvodní sestavě, odchytal první poločas a do druhého ho nahradil Damian Martínez.

Přípravné fotbalové utkání:
Arsenal - Sydney 2:0
Branky: 4. Mertesacker, 83. Lacazette

Reklama

Související témata: