Hlavní obsah

Nejkrásnější trefy v Premier League? Takhle pálili čeští legionáři!

Londýn/Praha

Oficiální twitterový účet anglické Premier League tu a tam ozdobí žebříček nezapomenutelných momentů ostrovní soutěže. Nyní se na řadu dostaly nejhezčí trefy českých legionářů. Připomeňte si pumelice Milana Baroše, Patrika Bergera, Vladimíra Šmicera, Tomáše Rosického a dalších. V anketě pod článkem můžete hlasovat o tom, který gól je podle vás ten nejlepší ze všech.

Foto: Sport.cz

Milan Baroš v dresu Liverpoolu (Archivní foto)

Článek

Útočník Matěj Vydra z Burnley vyhrál anketu o nejhezčí branku měsíce února. Ideální příležitost připomenout si další parádní trefy za kanálem La Manche z kopaček českých fotbalistů.

Patrik Berger v dresu Liverpoolu například na přelomu tisíciletí vytasil ránu zpoza vápna za záda estonského gólmana Pooma. To, že Berger má ve své levačce schovaný výbušný materiál potvrdil i v dresu Portsmouthu o čtyři roky později, nádherný gól českého záložníka tehdy na vítězství proti Charltonu sice nestačil, opomenout ho ve výběru by ale bylo trestuhodné.

Dvakrát se do selekce dostal fotbalový um Tomáše Rosického. V roce 2014 s pomocí souhry se spoluhráči protančil kolem obrany Sunderlandu a parádní akci zakončil efektním lobem přes gólmana. Ve výběru je i Rosického trefa v městském derby ze stejného ročníku. Rosický se tehdy opřel do balonu a parádní křižnou střelou nedal Llorisovi v bráně Tottenhamu šanci.

Světlé časy českého fotbalu podtrhuje i dobový komentář u trefy Milana Baroše. „Forma z EURO 2004 byla právě přivezena na Anfield," vykřikl tehdy komentátor po střelecké symfonii bývalého útočníka Liverpoolu. Z archívu Premier League byly vytaženy ale i další skvosty.

Který gól ze zmiňovaného žebříčku považujete za nejhezčí? Je to trefa z voleje Vladimíra Šmicera? Nebo se vám více zalíbila souhra Cantona - Poborský a následná rána v podání rodáka z Jindřichova Hradce? Dejte nám vědět v anketě níže.

Která trefa českých legionářů v Premier League je podle vás nejhezčí?
Vydra do sítě Southamptonu (2020)
3 %
Berger do sítě Charltonu (2004)
60 %
Poborský do sítě Leedsu (1996)
1,6 %
Matějovský do sítě Liverpoolu (2008)
4,5 %
Rosický do sítě Sunderlandu (2014)
5,3 %
Jarošík do sítě Boltonu (2006)
1,1 %
Baroš do sítě Norwiche (2004)
4,9 %
Šmicer do sítě Chelsea (2002)
1,2 %
Berger do sítě Derby (2000)
0,6 %
Rosický do sítě Tottenhamu (2014)
17,8 %
Celkem hlasovalo 7810 čtenářů.

Reklama

Související témata: