Hlavní obsah

Nejlepší na světě? Dávno ne! Tohle už je moc, tepou slavného gólmana po ostudných chybách

Fanoušci zuří, experti vrší kritiku. Tohle už je moc! notují si. Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer sice stále tvrdošíjně trvá na tom, že gólman jeho týmu David de Gea je nejlepší na světě, ale španělský brankář při nedělním pohárovém semifinále s Chelsea (1:3) měl svůj díl viny hned na dvou inkasovaných gólech a obzvlášť při druhém z nich vyrobil obří hrubku, což je podle kritiků jen další důkaz, že by měl na pozici jedničky v United skončit.

Foto: Andy Rain, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea po druhém inkasovaném gólu v pohárovém semifinále s Chelsea.

Článek

De Gea nemohl mít čisté svědomí ani po úvodní trefě Oliviera Girouda v závěru první půle, ale když po přestávce pustil nenápadnou střelu Masona Mounta zpoza šestnáctky, šlo už o regulérní ostudu.

„Teď už je celá řada důkazů pro to, že De Gea již není nejlepší brankář na světě, není už ani nejlepší v Manchesteru United a už vůbec ne v Premier League. Brazilci Ederson z Manchesteru City a Alisson z Liverpoolu jsou mnohem lepší. A i Dean Henderson, který hostuje v Sheffieldu United z Manchesteru United, měl o dost lepší sezonu než De Gea," píše Phil McNulty ve svém komentáři pro BBC.

A za pravdu mu dávají i fotbalové legendy. „De Gea je už jen stínem hráče, který získal cenu pro nejlepšího hráče roku čtyřikrát během posledních pěti let. Pořád dělá chyby. Když se podívám na všechny tři inkasované góly, tak si myslím, že kdyby měl De Gea formu, tak by nepustil ani jeden," komentoval brankářův úpadek pro BBC Phil Neville.

„Kdybych já byl Ole Gunnar Solskjaer, měl bych vážné obavy, protože jeho (De Geaova) úroveň upadla," uvedl mimo jiné Neville.

Souhlasil s ním i někdejší kanonýr Alan Shearer, jenž se vyjadřoval ke druhé inkasované brance. „De Gea si měl počínat mnohem lépe. Udělal obrovskou chybu, to měl chytit," řekl.

Foto: Andy Rain, ČTK/AP

Brankář Manchesteru United David de Gea po druhém inkasovaném gólu v pohárovém semifinále s Chelsea.

„Když udělá gólman jednu nebo dvě chyby, řeknete si: ´OK, podržím ho.´ Teď už ale myslím, že jeho (De Geaův) čas vypršel. Pokud Manchester United přivede zpět z hostování Hendersona, myslím, že by se měl stát jedničkou. Jestli už na to nadešel čas? Určitě," má jasno Shearer.

Podobně smýšlí i většina fanoušků United, kteří dali své frustraci průchod na sociálních sítích. „Tohle už nikdy. Po tomto zápase už by měl u nás skončit," shodují se v názoru na další působení španělského gólmana v klubu.

Reklama

Související témata: