Hlavní obsah

Nejpikantnější letní přestup? Ronaldův agent se sešel s prezidentem Barcelony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestup, který by se klidně mohl stát největším transferem letního přestupového období. Fanoušky Realu Madrid by ale určitě nepotěšil. Jejich bývalý hráč Cristiano Ronaldo je v posledních dnech totiž spojován s odchodem do Barcelony. Agent hvězdného Portugalce dokonce měl začátkem týdne s prezidentem katalánského klubu schůzku. Vzejde ze společné debaty pikantní přestup?

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo během utkání Ligy národů, blíží se jeho druhý konec v Manchesteru United?

Článek

Vidina sezony bez účasti v Lize mistrů? Pro hvězdného Ronalda něco nepředstavitelného. Podle britských médií měl Portugalec dokonce vedení Manchesteru United požádat o možnost opustit klub. Tato zpráva rázem obletěla celý fotbalový svět, namlsaní zájemci rázem zpozorněli a kolem pětinásobného držitele Zlatého míče tak krouží početné hejno supů.

Laso přihodili zástupci ze všech koutů Evropy. V posledních dnech se na povrch dostala informace, že by o služby sedmatřicetiletého forvarda měla mít zájem i Barcelona. Námluvy s hráčovým agentem, které se konaly začátkem týdne, potvrdil i prezident katalánského klubu Joan Laporta. „V pondělí jsme měli s Jorgem Mendesem (agent) společnou večeři a mluvili jsme obecně o situaci na trhu," začal Laporta.

„Cristiano? Nebudu mluvit o konkrétních hráčích, o kterých jsme na schůzce diskutovali, ale vždy je dobré vědět, jaká jména jsou zrovna na trhu," doplnil šedesátiletý prezident, který ve středu představil první dvě letní posily Barcelony – Francka Kessiého z AC Milán a Andrease Christensena z Chelsea.

Sedmatřicetiletý Ronaldo, který devět sezon oblékal dres Bílého baletu, by se v případě přesunu do katalánského metropole mohl postarat o jeden z největších, ale zároveň také nejpikantnějších přestupů fotbalové historie. Transfer k rivalovi by nepřekousli fanoušci madridského celku, kteří si hvězdného Portugalce v dresu jiného týmu španělské La Ligy nechtějí ani představit.

Zájem sílí i ze strany londýnské Chelsea. Její nedávnou nabídku sice "Rudí ďáblové" okamžitě smetli ze stolu, celek z hlavního města Anglie ale podle zpráv z britských médií chystá další návrh, který obnáší 14 milionů liber (přibližně 402 milionů korun).

Situace kolem budoucnosti portugalského forvarda vzbuzuje na Ostrovech obrovskou pozornost. Ronaldo v posledních dnech šokoval neúčastí na prvních tréninkových jednotkách Manchesteru United před novou sezonou. Důvod absence? Rodinné důvody. Ronaldo se ale podle všeho individuálně připravuje v Lisabonu, kde žije s rodinou.

Reklama

Související témata: