Hlavní obsah

Nejuráženější fotbalisté Premier League na internetu? Tato jména vás možná překvapí

Nejuráženějšími fotbalisty na twitteru v minulé sezoně anglické ligy byli spoluhráči z Manchesteru United Crristiano Ronaldo a Harry Maguire. Vyplývá to ze zprávy zveřejněné národním Institutem Alana Turinga a britským mediálním regulátorem Ofcom.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cristiano Ronaldo.

Článek

V rámci výzkumu analyzovaly agentury za pomoci umělé inteligence 2,3 milionu zpráv týkajících se fotbalistů Premier League v úvodních pěti měsících sezony 2021/22. Téměř tři čtvrtiny hráčů dostaly urážlivé zprávy, přičemž někteří z nich byli napadáni denně.

Analýza odhalila jako urážlivých 60.000 příspěvků, přičemž ve sledovaném období dostalo alespoň jednu urážlivou zprávu 68 procent hráčů nejvyšší anglické ligy.

Pětinásobný vítěz Zlatého míče Ronaldo byl terčem 12.520 urážlivých tweetů, často kritizovaný kapitán United Maguire jich dostal 8954. V desítce nejuráženějších hráčů zastupuje velkoklub z Old Trafford hned osm hráčů, výjimkou jsou jen Harry Kane z Tottenhamu a Jack Grealish z Manchesteru City.

"Tato zjištění vrhají světlo na odvrácenou stranu krásné hry. On-line urážení nemá místo ve sportu ani ve společnosti a boj s ním vyžaduje týmové úsilí," uvedl Kevin Bakhurst z regulačního úřadu Ofcom.

Reklama