Hlavní obsah

Nenáviděný jako Stramaccioni. Fandové Chelsea chtějí trenérovi zaplatit letenku domů

Aktualizováno

Tak trochu jako Andrea Stramaccioni ve Spartě se musí cítit trenér fotbalové Chelsea Maurizio Sarri. Tedy alespoň pokud jde o jeho vztah s fanoušky. Ti jsou totiž ochotní klidně zaplatit letenku, kdyby se kouč rozhodl vrátit do Neapole, odkud na Ostrovy přišel. Letenští Ultras v době Stramaccioniho působení na Letné předali italskému kouči dokonce letenku domů, jelikož výsledky týmu byly bídné. Chelsea přitom postoupila do semifinále Evropské ligy a v Premier League je nyní čtvrtá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání v Uherském Hradišti.

Článek
Fotogalerie

Manažer Chelsea je v londýnském klubu pod velkým tlakem. Blues sice bojují o čtvrté místo v nejvyšší anglické soutěži, které je vstupenkou do dalšího ročníku Ligy mistrů, jenže naposledy doma jen remizovali 2:2 s Burnley. Stejně tak jsou fotbalisté Chelsea mezi nejlepší čtyřkou Evropské ligy. Tam se londýnský klub prokousal přes pražskou Slavii, ale představení nebyla z jeho strany úplně povedená.

A tak je jistá jedna věc: řada fandů je na Itala alergická a přála by si jeho odchod. Toto téma ještě nabralo grády ve chvíli, kdy Ultras z italské Neapole zveřejnili fotku, kde vyzvali Sarriho k návratu do Serie A. „Sarri, jsi jeden z nás," stálo na transparentu neapolských fanoušků během duelu s Bergamem.

Kouč si v klubu udělal skvělé jméno, Neapol se posunula mezi absolutní italskou špičku. Teď je sice na druhém místě, ale o dvacet bodů za Juventusem. I proto se stupňuje zloba příznivců směrem k současnému trenérovi Carlu Ancelottimu, zvláště po prohře s Bergamem.

Informace o tom, že by o italského kouče Chelsea byl zájem v jiném klubu, vzbudila nadšení v táboře Blues. „Klidně zaplatím jeho letenku," reagoval nadšeně jeden z fandů. „Prosím, bože, vezmi ho zpátky," dodal další. "Klidně bych přispěl na soukromou helikoptéru, aby ho odnesla až před jeho dům. Stačí slovo," doplnil další.

Sarri je v Chelsea pod tlakem a debaty o jeho možném konci sílí. Přitom Chelsea pod jeho vedením v úvodních dvanácti zápasech Premier League neprohrála.

Své si užil s fanoušky i italský kouč Andrea Stramaccioni. Tomu pro změnu letenští Ultras dokonce udělali transparent v podobě letenky domů do Itálie, protože výsledky Sparty byly bídné a sázka klubu na fotbalisty z ciziny hrubě nevyšla. Vedení Letenských se nakonec s trenérem předčasně rozloučilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vzkaz fanoušků Sparty. Letenka pro trenéra Andreu Stramaccioniho domů do Itálie...

Reklama