Hlavní obsah

Neúcta k soupeři? Hráč Premier League za to tvrdě zaplatil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo se na co koukat. A hned z několika důvodů. Kanonýr Tottenhamu Harry Kane v utkání čtvrtého kola anglické Premier League s Nottinghamem překonal hranici 200 ligových gólů, když se postaral o obě branky Spurs. Hodně vidět byl i jeho spoluhráč Richarlison, který mu na jeden gól přihrál a v závěru zápasu provokoval hráče a fanoušky soupeře, za což ho Johnson tvrdě poslal k zemi.

Foto: David Klein, Reuters

Richarlison (v bílém) na své provokace pořádně doplatil.

Článek

Byl to večer Harryho Kanea. Ten se trefil hned v páté minutě, kdy přízemní ranou překvapil gólmana Hendersona. V 56. minutě mohl přidat druhý gól z penalty, ale domácího brankáře nepřekonal. O necelou půl hodinu později se však znovu trefil a svým 201. gólem v ligové kariéře zpečetil skóre zápasu na 2:0 pro Spurs.

Na druhou branku Kaneovi přihrával brazilský útočník Richarlison, který se pak sám postaral o rozruch v 85. minutě. Dostal se k míči na polovině Nottinghamu a zdržoval hru tím, že si v klidu začal dělat nožičky. Poté míč odpálil, ale při dalším doteku s ním byl nemilosrdně sražen jednadvacetiletým útočníkem Forestu Brennanem Johnsonem, který za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.

Mnozí fanoušci Richarlisonovo chování brali jako provokaci a neúctu k soupeři, což na pozápasové tiskovce popřel kouč Spurs Antonio Conte. „Myslím, že žongloval s míčem. Je to hra a vy jste pod tlakem. Nemyslím si, že by chtěl Nottinghamu projevit neúctu," řekl.

„Forest je opravdu dobrý tým se skvělou historií a máme k němu respekt," uzavřel Conte. Jeho protějšek na lavičce Nottinghamu Steve Cooper ovšem situaci viděl poněkud jinak. "Nechtěl bych, aby mí hráči dělali to co Richarlison. Pokud to ale vedení Spurs nevadí, pak to jde mimo mě. Tady bychom to rozhodně neakceptovali," poznamenal odmítavě.

Reklama