Hlavní obsah

Newcastle jako první v Premier League odložil kvůli covidu zápas

Newcastle
Aktualizováno

Fotbalisty Newcastlu tvrdě zasáhla nákaza koronavirem a v pátek nebudou moci hrát proti Aston Ville. Po několika pozitivních případech mezi hráči i zaměstnanci byl klub nucen odložit zápas jako první v této sezoně Premier League. Nový termín zatím není znám.

Foto: Sport.cz

Newcastle United

Článek

Zástupci Newcastlu dnes nejprve oznámili, že museli uzavřít tréninkové centrum, aby se koronavirus dál nešířil. Poté následoval odklad ligového duelu. "Několik hráčů i zaměstnanců je nyní v domácí izolaci, poté co v předchozích dnech měli pozitivní test," uvedl klub.

Kolik lidí testy neprošlo, nesdělil. Podle dřívějších informací byly tři pozitivní případy z minulého týdne a další dva z víkendových kontrol. Vedení Premier League v pondělí oznámilo, že testy za uplynulý týden odhalily deset pozitivních případů. Konkrétní jména ani kluby, kterých se nákaza týká, ale nezveřejnilo.

Newcastlu v posledním zápase s Crystal Palace chyběla řada hráčů jako Allan Saint-Maximin, Andy Carroll, Jamaal Lascelles, Ryan Fraser či Isaac Hayden. Klub ale nevysvětlil, co bylo důvodem jejich absence.

Reklama

Související témata: