Hlavní obsah

Nový majitel Chelsea přišel s šokujícím návrhem. Dočkal se výsměchu

Majitel londýnské Chelsea Todd Boehly navrhuje, aby fotbalová Premier League po vzoru NHL, NFL, NBA a dalších zámořských soutěží zavedla Utkání hvězd. Podle Boehlyho by v něm mohli nastoupit nejlepší fotbalisté severu Anglie proti výběru jihu. Americký investor ještě přišel s nápadem, aby nejhorší celky ligy hrály o sestup ve čtyřčlenném turnaji. Boehlyho návrhy se na tradicionalisticky založených Ostrovech příliš nesetkaly s pochopením. Nejhlasitěji se ozval kouč Liverpoolu Jürgen Klopp, který se majiteli Chelsea doslova vysmál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jürgen Klopp k nápadu hrát v Premier League Utkání hvězdVideo: sntv

 
Článek

Americký podnikatel o svých návrzích mluvil na newyorkské konferenci SALT. Jeho slova následně na Ostrovech způsobily slušné pozdvižení. Podle Boehlyho by si anglická liga Utkáním hvězd přišla na nemalý finanční bonus. „Všem se myšlenka vyšších příjmů pro ligu líbí," myslí si Boehly.

Řada Britů ale s Boehlym jeho nadšení pro pompézní duel amerického střihu nesdílí. Existuje hned několik argumentů proti. Dobře je zformuloval kouč Liverpoolu Klopp.

„On (Boehly) zapomíná na to, že ve velkých sportech v Americe mají hráči čtyřměsíční přestávky a jsou rádi, že si během této doby můžou trochu zasportovat. Ve fotbale je to ale úplně jiné. Pokud pro tento zápas najde termín, tak ať mi zavolá," řekl Klopp na tiskové konferenci po úterním duelu Ligy mistrů.

„Co víc k tomu mám říct? Chce přivést také Harlem Globetrotters (basketbalový tým hrající exhibiční zápasy) a nechat ho hrát proti fotbalovému týmu?" vysmál se německý trenér Boehlyho nápadu.

Podle Kloppa exhibiční duel severu proti jihu ani není něco, co fanoušci chtějí vidět, a narážel na nesmiřitelnou rivalitu mezi tradičními anglickými kluby, jejichž fotbalisté by v Utkání hvězd měli nastupovat bok po boku. „Hráči Arsenalu a Tottenhamu v jednom týmu? Opravdu toto řekl? Výborně!" pousmál se trenér Liverpoolu.

Reklama