Hlavní obsah

Haaland parádní trefou dokonal obrat City. Real se nadřel, Chelsea zase selhala

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City po parádním obratu v závěru zvítězili ve druhém kole Ligy mistrů nad Dortmundem 2:1. Výhru domácím zařídil norský kanonýr Erling Haaland gólem proti bývalému týmu z 84. minuty. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly zůstávají v elitní soutěži stoprocentní stejně jako například obhájce trofeje Real Madrid, který na svém stadionu zdolal Lipsko 2:0.

Foto: Carl Recine, Reuters

Útočník Manchesteru City Erling Braut Haaland dává v akrobatické pozici gól proti Dortmundu.

Článek
Fotogalerie

Hráči City se v úvodním poločase nedostávali přes pevnou obranu Borussie. Ta navíc začala výborně druhý poločas a v 56. minutě otevřel skóre Bellingham hlavou. Domácí ale v závěrečné desetiminutovce šlágr skupiny G otočili. Nejprve se z dálky trefil obránce Stones a čtyři minuty po něm dokonal obrat Haaland akrobatickým kopem po Cancelově centru.

Real měl doma s Lipskem dlouho problémy a soupeři nabídnul i několik slušných šancí. Brankář Courtois ale neinkasoval a v 80. minutě poslal "Bílý balet" do vedení Valverde, v nastavení ještě přidal pojistku náhradník Asensio. Madridský tým vyhrál i osmé soutěžní utkání v sezoně a vede skupinu F.

Foto: Violeta Santos Moura, Reuters

Federico Valverde z Realu jásá nad gólem proti Lipsku.

Chelsea při debutu trenéra Pottera v Londýně překvapivě jen remizovala 1:1 se Salcburkem a ve skupině E je s jedním bodem poslední. Utkání na Stamford Bridge gólově otevřel ve 48. minutě Sterling, hostům zajistil remízu Okafor.

AC Milán ve druhém utkání "éčka" doma porazili Dinamo Záhřeb 3:1 a poprvé vyhrál. Dinamo minulý týden zaskočilo Chelsea a dlouho drželo krok i s dalším favoritem. Domácí na San Siru ukončili bezbrankový stav až těsně před pauzou díky Giroudově proměněné penaltě.

Milánský tým vstoupil výborně i do druhého poločasu a ve 47. minutě zvýšil Saelemaekers. Hosty rychle vrátil do hry kontaktní brankou Oršič, ale v 77. minutě "Rossoneri" uklidnil střídající Pobega.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalista AC Milán Alexis Saelemaekers (vlevo) se raduje se spoluhráči.

Paris St. Germain v Haifě zdolal Maccabi po obratu 3:1 a ve skupině H i podruhé zvítězil. Maccabi poslal do vedení ve 24. minutě Chery, ještě do pauzy odpověděl Messi. Hvězdný argentinský útočník překonal v LM hned dva rekordy. Jako první skóroval v 18 sezonách po sobě a také vstřelil gól 39 různým soupeřům. Messi v 69. minutě připravil branku pro Mbappého, jenž mu asistoval u první trefy. Krátce před koncem se prosadil i třetí útočník z elitního pařížského tria Neymar.

Juventus Turín naopak v "háčku" i podruhé prohrál, tentokrát doma 1:2 s Benficou Lisabon, která má stejně jako PSG šest bodů. Na Milikův gól ze čtvrté minutě odpověděl v závěru první půle Joao Mário z penalty a v 55. minutě dokonal otočku hostů Neres.

Neapol v Glasgowě vyhrála nad Rangers 3:0. Lídr italské ligy ve skupině A navázal na úvodní drtivou výhru 4:1 nad Liverpoolem. Rangers v 55. minutě oslabil vyloučený Sands, přesilovku využili Politano z penalty a střídající Raspadori s Ndombelem.

Šachtar Doněck ve skupině F remizoval se Celticem 1:1. Glasgowský tým ve Varšavě, kde Šachtar hraje domácí pohárové zápasy kvůli ruské invazi na Ukrajinu, poslal do vedení v 10. minutě vlastním gólem Bondarenko. Doněcké mužstvo vyrovnalo ještě do přestávky zásluhou Mudryka.

2. kolo skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Glasgow Rangers - Neapol 0:3 (0:0)
Branky: 68. Politano z pen., 85. Raspadori, 90.+1 Ndombélé. Rozhodčí: Mateu (Šp.). ČK: 55. Sands (Rangers).
Skupina E:
AC Milán - Dinamo Záhřeb 3:1 (1:0)
Branky: 45. Giroud z pen., 47. Saelemaekers, 77. Pobega - 56. Oršič. Rozhodčí: Gil (Šp.).
Chelsea - Salcburk 1:1 (0:0)
Branky: 48. Sterling - 75. Okafor. Rozhodčí: Kružliak (Slovin).
Skupina F:
Šachtar Doněck - Celtic Glasgow 1:1 (1:1)
Branky: 29. Mudryk - 10. vlastní Bondarenko. Rozhodčí: Nyberg (Švéd.).
Real Madrid - Lipsko 2:0 (0:0)
Branky: 80. Valverde, 90.+1 Asensio. Rozhodčí: Mariani (It.).
Skupina G:
Manchester City - Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
Branky: 80. Stones, 84. Haaland - 56. Bellingham. Rozhodčí: Orsato (It.).
FC Kodaň - FC Sevilla 0:0
Rozhodčí: Peljto (Bosna).
Skupina H:
Maccabi Haifa - Paris St. Germain 1:3 (1:1)
Branky: 24. Chery - 37. Messi, 69. Mbappé, 88. Neymar. Rozhodčí: Siebert (Něm.).
Juventus Turín - Benfica Lisabon 1:2 (1:1)

Reklama