Hlavní obsah

Odvážný Eriksen zase dává góly. Při zápase však může dostat výboj, stejně jako jeho předchůdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalista Christian Eriksen se po svém senzačním návratu na hřiště stihl gólově prosadit jak za dánskou reprezentaci, tak i na klubové úrovni, když vstřelil rozhodující gól Brentfordu při výhře 4:1 na Chelsea. 30letý středopolař může pokračovat v kariéře díky implatovanému kardioverter-defibrilátoru. A že je takový přístroj skutečně občas zapotřebí i během utkání, se můžete přesvědčit ve videopříspěvku z fotbalového pořadu Premier Class.

Christian Eriksen a jeho předchůdci s implantovaným defibrilátorem. Příspěvek z pořadu Premier Class.Video: Dominik Hejbal, Sport.cz

 
Článek

Eriksen musel málem ukončit kariéru, když loni v červnu vinou srdeční zástavy zkolaboval při utkání mistrovství Evropy mezi Dánskem a Finskem, které se hrálo v Kodani.

Dánský fotbalista se nakonec díky zařízení implatovanému v hrudi mohl vrátit k vrcholovému sportu, musel však hledat jiný klub, protože v Itálii pravidla neumožňují hráči nastupovat s defibrilátorem.

Celý díl pořadu Premier Class, kde byl hostem Radek Černý.Video: Sport.cz

A tak se Eriksen vrátil do Premier League, kde dříve nosil dres Tottenhamu, aby tentokrát mohl nastupovat za Brentford.

Reklama