Hlavní obsah

Opět se hrnul na penaltu, zase nedal. Ranieri však ani další selhání Mahrízovi nevyčítal

Leicester/Praha

Podruhé po sobě se ujal exekuce pokutového kopu, podruhé při ní Rijád Mahríz selhal. Pro Leicester se stalo jeho zaváhání osudným. V tu chvíli totiž vedl v duelu 22. kola Premier League na stadiónu Aston Villy 1:0 gólem, o který se postaral Okazaki. Kdyby pět minut poté objev letošní sezóny v dresu Lišek penaltu dal, vykročil by jeho tým za výhrou. Selhání alžírského mladíka však přišlo Leicester draho - domácí čtvrthodinu před koncem vyrovnali, takže body se dělily. „Sednu si s ním a popovídáme si, než rozhodnu, kdo se pokutových kopů v dalších zápasech ujme,“ snažil se zůstat nad věcí italský kouč Claudio Ranieri.

Foto: Carl Recine, Reuters

Leicesterský útočník Mahríz neproměnil proti Aston Ville pokutový kop.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Aston Villa - Leicester.

V předchozím ligovém kole selhal Mahríz doma v zápase s nováčkem Bournemouthem. Půlhodiny před koncem kopal za bezbrankového stavu penaltu, ale Poláka Boruce nepřekonal, takže Lišky musely vzít ve středu za vděk jen remízou.

Trenér si s exekutorem promluví

V dalším utkání ve Villa Parku se ale hrnul Mahríz na penaltu zase. Kopnul ji však hodně lajdácky, takže ani Bunna nepřekonal. Leicester nakonec remizoval s Villans 1:1, což byl mimochodem už třetí nerozhodný výsledek ze čtyř posledních ligových utkání.

„Promluvím si s ním, protože to bylo podle mého nikoli podruhé, ale už potřetí, co Mahríz penaltu nedal. Až poté rozhodnu, kdo bude penalty kopat. Může to být i Mahríz, pokud se bude na pokutové kopy cítit a zachová přitom klid," nevyčítal Ranieri nic neúspěšnému exekutorovi.

Možná i proto, že i bod z konfrontace s Aston Villou jeho mužstvu stačil, aby se udrželo na ligovém výsluní. Arsenal totiž také jen remizoval, takže o pořadí na prvních dvou místech rozhoduje pouze skóre.

Chraňte ho víc, nabádal Ranieri sudí

Hlavně však mladý Alžířan dál potvrzuje, že je jedním z nevětších objevů letošní Premier League. I trenér ho ostatně v jednom kuse chválí, na čemž ani zahozená penalta a tím i ztracená výhra nic nezměnila.

„Je hlavní postavou našeho mužstva, i když to má čím dál těžší, neboť má kolem sebe mnohem víc hráčů. Je ovšem potřeba, aby ho rozhodčí chránili daleko víc, než dosud," připomínal, že na Mahríze se upíná větší pozornost soupeřových obránců. Aby ne, když nastřílel už 13 gólů a společně s Vardym tvoří údernou dvojici Leicesteru.

„Je důležité, aby sudí byli blízko a posoudili, zda se mu protivník snaží míč odebrat normálním způsobem, nebo zda mu jde po nohou. Pro něho je to samozřejmě nová situace, protože teď poznává, s čím se musí všichni velice hráči vyrovnávat a pod jakým tlakem se ocitají. Je to pro něho velká výzva, v níž mu chci pomoci. I proto, že na něm požaduji, aby hrál dál stejným způsobem. Skvěle, jako celou tuto sezónu," chválil kouč Ranieri vyhublého alžírského kouzelníka Mahríze. A nic na tom neměnilo, že ho proti Aston Ville dvacet minut před koncem vystřídal, neboť neproměněná penalta Mahrízův výkon logicky poznamenala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.