Hlavní obsah

Özil potvrdil odchod z Arsenalu do Fenerbahce

Istanbul

Německý fotbalista Mesut Özil odchází z Arsenalu a bude hrát tureckou ligu za Fenerbahce Istanbul. Dvaatřicetiletý záložník a mistr světa z roku 2014 informoval o svém přestupu v turecké televizi a potvrdil dosavadní spekulace médií.

Foto: Sport.cz

Mesut Özil opouští Arsenal.

Článek

Özil v londýnském klubu ztratil místo v kádru a už tři čtvrtě roku nehrál. Naposledy nastoupil loni v březnu před přerušením sezony kvůli koronavirové pandemii a na podzim ho trenér Mikael Arteta nezapsal na týmovou soupisku pro Premier League ani Evropskou ligu.

Podle tureckých médií by měl v novém působišti podepsat smlouvu na tři a půl roku s ročním příjmem kolem pěti milionů eur.

Kreativní záložník Özil přišel do Arsenalu v roce 2013 za 47 milionů eur z Realu Madrid a podle agentury SID byl s týdenním platem 350 000 liber nejlépe placeným hráčem týmu. Smlouvu měl do konce této sezony. V minulosti působil také v Schalke a Brémách.

Za německý národní tým odehrál rodák z Gelsenkirchenu s tureckými kořeny 92 zápasů. Reprezentační kariéru Özil ukončil po nepovedené obhajobě titulu na MS 2018 v Rusku a aféře s fotografií s autokratickým tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem, kvůli níž se stal terčem kritiky médií i svazu.

Reklama

Související témata: