Hlavní obsah

Po pauze jen remíza. Náš výkon se mi nelíbil, hodnotil kouč Rangnick ztrátu v Newcastlu

Fotbalisté Manchesteru United nastoupili po více než dvou týdnech k soutěžnímu utkání, v pondělí večer ale jen remizovali 1:1 na hřišti předposledního Newcastlu. "Rudí ďáblové" ani ve čtvrtém utkání pod vedením trenéra Ralfa Rangnicka neprohráli, německý kouč ale výkon týmu zkritizoval.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Trenér Manchesteru United Ralf Rangnick při utkání s Newcastlem.

Článek

"Náš výkon se mi vůbec nelíbil, až na pár pasáží jsme neměli hru pod kontrolou. Chyběla nám energie, důraz, nezískávali jsme odražené balóny," zhodnotil Rangnick zápas v rozhovoru pro Sky Sports.

Newcastle poslal do vedení už v 7. minutě střelou z hranice pokutového území Allan Saint-Maximin. Vyrovnání zařídil po přestávce střídající Edinson Cavani, jenž v lize nenastoupil od konce října, kdy si poranil achilovku.

"Rudí ďáblové" odehráli první zápas od 11. prosince a po konci koronavirové karantény. "Zápasový rytmus je důležitý, ale nemá cenu hledat výmluvy. Pokud chcete na tomto stadionu uspět, musíte hrát důrazněji, vyhrávat osobní souboje. A to nebyl dnes náš případ," dodal německý kouč, který by měl na lavičce Manchesteru působit do konce sezony.

Spokojený s výsledkem nebyl ani jeho protějšek Eddie Howe. Newcastle si vypracoval více gólových příležitostí, Manchester ale několikrát podržel brankář David De Gea. Při střele Jacoba Murphyho pak španělského gólmana zachránila tyč. "Odvedli jsme skvělou práci, hráči přesně dodrželi zápasovou taktiku. Jsme zklamaní, zasloužili jsme si vyhrát," podotkl anglický kouč.

"Straky" ztrácí na záchranu dva body, odehrály ale o tři utkání víc než sedmnáctý Watford, který v současnosti trápí koronavirová nákaza v týmu. Stejně jako Everton, který by měl být ve čtvrtek dalším soupeřem Newcastlu; utkání zatím zůstává v programu. Manchester je na sedmé pozici a rovněž ve čtvrtek vyzve Burnley.

Reklama

Související témata: