Hlavní obsah

Pochettino a temný scénář. Atmosféra je jako v mauzoleu, řekla legenda Chelsea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak zachránit mizerně rozehranou sezonu? Pro fotbalovou Chelsea se jedna možnost nabízí: Ligový pohár. Tým trenéra Mauricia Pochettina v úterý večer čeká odveta semifinále s Middlesbroughem, v němž potřebuje vymazat jednogólové manko z první partie. Tenhle zápas může být pro Pochettina osudový, delší dobu je pod nepříjemným tlakem. A José Mourinho je volný…

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Mauricio Pochettino vyhlíží klíčový zápas na lavičce fotbalové Chelsea.

Článek

Úsměvy vystřídal zachmuřený výraz, Mauricio Pochettino zažívá složité dny. V létě utratil za posily kolem 13 miliard korun, ovšem jeho Chelsea se v Premier League trápí: je až devátá, devět bodů od pohárového pásma. Příběh v Ligovém poháru je o něco příjemnější, i když ke vstupence do finále má překvapivě blíž druholigový Middlesbrough.

„Po porážce 0:1 v prvním zápase jsme byli pod palbou kritiky, ale pořád máme šanci na postup,“ uklidňoval Pochettino.

Do Chelsea přišel loni v létě, ovšem teď musí počítat i s temným scénářem: kdyby jeho tým finále Ligového poháru minulo, argentinský kouč by to měl nahnuté ještě víc. Zvlášť když je bez práce třeba José Mourinho, jenž minulý týden skončil v AS Řím. V Chelsea už dvakrát trénoval a v Londýně si pořád drží dům. Pikantní je, že Mourinho střídal Pochettina už v listopadu 2019 v Tottenhamu.

„Poch je vynikající trenér. Potřebuje čas stejně jako celý tým. Bude nějakou dobu trvat, než se dotáhneme na Manchester City nebo Liverpool,“ hájil Pochettina bývalý stoper John Terry, jenž s Chelsea posbíral 17 trofejí.

Zpátky k žhavému úternímu večeru: pomůže Chelsea její domácí prostředí? Na první pohled by to měla být výhoda, jenže… „Atmosféra na mém milovaném Stamford Bridge v den zápasu pravidelně připomíná mauzoleum v deštivém pondělí. Docela výstižné, protože hned za hlavní tribunou je hřbitov,“ prohlásil někdejší křídelník Pat Nevin, jenž v Chelsea hrával v osmdesátých letech.

„V některých zápasech byli fanoušci skvělí, zato jindy to bylo trochu vlažné,“ poznamenal Pochettino. „Chápu to: sezonu jsme začali s obrovským očekáváním, takže teď se fanoušci můžou cítit zklamaní. Ovšem v tuhle chvíli nás dělí jeden zápas od velkého finále ve Wembley. Pokud diváci uvidí, že nám na postupu záleží a z hráčů vyzařuje správná energie, pomůžou nám.“

Pro úplnost: odveta druhého semifinále mezi Fulhamem a Liverpoolem (první zápas 1:2) je na programu ve středu.

Reklama