Hlavní obsah

Salahovo zranění je vážnější, chybět bude tři až čtyři týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zranění stehenního svalu z afrického šampionátu vyřadí egyptského fotbalistu Muhammada Salaha na více než původně avizované dva zápasy. Podle hráčova agenta se nucená pauza může protáhnout až na měsíc. Asistent trenéra Liverpoolu, jehož barvy jednatřicetiletý útočník hájí, prakticky vyloučil, že by se nejlepší střelec anglické ligy vrátil do hry dříve než za tři týdny.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Zraněný Egypťan Muhammad Salah (vlevo) opouští hrací plochu při utkání s Ghanou.

Článek

„Muhammadovo zranění je vážnější, vynechá 21 až 28 dní, a ne dva zápasy,“ napsal hráčský agent Ramy Abbas Issa na sociální síti X. Hvězdný útočník se ve středu vrátí do Anglie, kde by měl podstoupit intenzivní léčbu.

Podle trenérského štábu Liverpoolu je vyloučeno, že by Salah poté ještě mohl zasáhnout do afrického šampionátu. Finále se odehraje 11. února. „Utrpěl pořádnou trhlinu ve svalu. Očekáváme, že se vrátí za tři čtyři týdny, pokud půjde vše hladce,“ řekl na tiskové konferenci asistent trenéra Liverpoolu Pep Lijnders.

Salah se zranil v prvním poločase čtvrtečního duelu s Ghanou, v němž Egypt zachránil remízu 2:2. „Faraoni“ v pondělí v posledním zápase skupiny s velkým štěstím a třemi nerozhodnými výsledky postoupili do vyřazovacích bojů.

Salah je pro Liverpool, lídra Premier League, klíčovým hráčem. V této sezoně anglické ligy zatím zaznamenal 14 branek a osm asistencí a je v čele střelecké tabulky společně s Erlingem Haalandem z Manchesteru City.

Reklama