Hlavní obsah

Podle Adebayora se Ronaldova hra blíží počítačové dokonalosti

LONDÝN

Fotbalista londýnského Arsenalu Emanuel Adebayor prohlásil, že výkony hvězdy Manchesteru United Cristiana Ronalda se blíží dokonalosti počítačové hry. Svého rivala v boji o korunu krále střelců anglické ligy si velmi váží, a přestože stejně jako on dal letos v soutěži již 19 branek, na souboj o nejlepšího kanonýra nemyslí. Raději se prý chce soustředit na boj o titul, v kterém má Arsenal pětibodový náskok.

Článek

"Na Ronaldovu hru se velmi rád dívám. Má vysokou kvalitu, občas je to jako hrát fotbal na počítači," citovaly ve středu Adebayora internetové stránky Arsenalu. "Je to výjimečný fotbalista a mám velký respekt k tomu, co v této sezóně již dokázal. Není zde mnoho hráčů, především pak záložníků, kteří by předvedli to, co nyní ukazuje Ronaldo," dodal tožský útočník.

Oba hráči mají nyní v čele tabulky střelců šestigólový náskok před třetím Benjanim Mwaruwarim z Manchesteru City. Souboj o Zlatou kopačku tak již svedou pravděpodobně jen mezi sebou. To však není Adebayorovou prioritou. "Zlatou kopačku bych jednou samozřejmě rád získal, ale rozhodující je, jak se nám povede jako týmu. Pokud bych byl nejlepším střelcem, ale klubu by to nepomohlo, tak bych z toho neměl radost. Raději vyhraji titul," uvedl bývalý hráč Monaka.

Třiadvacetiletý Adebayor svými letošními výkony dal zapomenout na odchod legendy klubu Thierryho Henryho do Barcelony. A právě Henry prý stojí za Adebayorovou střeleckou potencí. "Thierry je jako můj velký bratr. Jsme spolu stále v kontaktu. Věří v mou sílu a kvalitu, za což mu chci moc poděkovat, protože mi to velmi pomáhá. Snažím se poslouchat jeho rady a pracovat na sobě," řekl Adebayor, který o víkendu změří síly s Cristianem Ronaldem v přímém souboji. Arsenal se totiž v utkání Anglického poháru utká právě s Manchesterem United.

Reklama

Související témata: