Hlavní obsah

Pokud dám Liverpoolu gól, slavit ho nebudu, vzkazuje Torres fanouškům Reds

LONDÝN

Nejen Anglie, ale celý fotbalový svět upíná zrak k nedělní bitvě Chelsea s Liverpoolem. Souboje těchto rivalů jsou vždy třaskavé, nyní ovšem nabírají ještě většího rozměru. V dresu Blues si může odbýt premiéru útočník Fernando Torres, který do klubu zamířil v tomto týdnu právě z Liverpoolu. Fanoušci Reds mu tento krok stále nemůžou odpustit, nazývají jej zrádcem a pálí jeho dresy. Španělský kanonýr ale předem slibuje, že pokud se mu podaří skórovat, gól oslavovat nebude. Z respektu k liverpoolským příznivcům.

Foto: www.chelseafc.com

Fernando Torres s dresem Chelsea

Článek

„Fernando je fit a v dobré kondici. Proti Liverpoolu bude k dispozici. Ještě ale nevím, jestli nastoupí od začátku, nebo přijde na hřiště v průběhu hry,“ prohlásil trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

„Nejdřív musím vůbec nastoupit, pak zase vstřelit gól. Pokud se to splní, mám k fanouškům Liverpoolu velký, opravdu velký respekt, že bych svou trefu neslavil,“ přiznal se Torres na páteční tiskové konferenci. „V Liverpoolu jsem strávil tři a půl fantastických sezón a nemůžu o něm říct jediné špatné slovo. Zejména pak o fanoušcích,“ dodal šestadvacetiletý útočník.

Vzteku fanoušků Reds rozumí

Vzteku a zlobě příznivců Reds rozumí. „Chápu to. Nechci po nich, aby mě pochopili. Ale jsem si jistý, že časem uvidí, co jsem pro Liverpool udělal a budou na mě nahlížet trochu jinak než nyní. Ze dne na den se můžete z milovaného stát nenáviděným, ale jsem si jistý, že většina si o mně nemyslí jen to nejhorší,“ zamyslel se.

„Nebudu ho za to kritizovat. Koupili jsme ho za dvacet miliónů liber a prodali za padesát. Ať už fanoušci s jeho odchodem souhlasí nebo ne, nemůžou mu odepřít, že pro Liverpool odvedl fantastickou práci,“ chápe svého bývalého spoluhráče liverpoolská ikona Jamie Carragher. „Asi je pro nás ale lepší, že odešel. Pokud by neodešel teď a pokud nebyl stoprocentně přesvědčený, že tu chce zůstat, stejně by nakonec přestoupil v létě.“

Hrát proti Liverpoolu? Bude to nezvyk

V neděli to bude pro Torrese pikantní střetnutí. Zápas proti bývalému klubu, navíc při premiéře v tom novém, rozhodně není tuctovou záležitostí. „Bude to nezvyk. Vždyť ještě před týdnem jsem s nimi trénoval. V Liverpoolu mám spoustu přátel, se všemi mám skvělé vztahy. Je jasné, že nastoupit proti hráčům jako jsou Carragher, Škrtel nebo Agger bude pro mě velkou motivací. Jako začátek to bude těžké,“ uvědomuje si Torres, který se s přestupovou částkou 50 miliónů liber stal nejdražším hráčem, kterého kdy anglický klub koupil.

„Pro mě to ale není nic nového. Ve stejné situaci jsem byl i při přestupu do Liverpoolu - velké peníze, velká očekávání. Na tuhle výzvu jsem připravený a nabuzený,“ nepřipouští si problémy Torres, který na sobě pociťuje, že se pomalu vrací do své bývalé formy. „Myslím, že poslední měsíc nebo dva jsem hrál blízko svému maximu. Cítím se opravdu dobře a odteď až do konce sezóny budu znovu v té nejlepší formě.“

Reklama