Hlavní obsah

Poprvé ve čtyřech, Souček sežene v Londýně i kapra. Coufal nadchl děti v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce v českém duchu si ani v Londýně nenechají vzít. Budou tradiční, ale zkrácené. Fotbalové reprezentanty Tomáše Součka a Vladimíra Coufala čeká s jejich West Hamem hned na Štěpána derby s Arsenalem, kterým se pro ně po dlouhé přestávce znovu roztočí Premier League. „V Anglii jde všechno sehnat,“ dbá na české vánoční tradice Souček. Jeho kolega už s klubovými spoluhráči obdaroval děti v nemocnici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Souček s manželkou během slavnostního zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Článek

Netradiční zimní termín mistrovství světa v Kataru přerušil anglickou Premier League, která má i během Vánoc vždy napilno. Sedmadvacetiletý záložník se těší, že Vánoce stráví poprvé s dvěma potomky. S manželkou Natálií se jim v říjnu narodila druhá dcera Karolína.

„Už loni to bylo úžasné, naše malá měla skoro tři roky. Teď jí budou v lednu čtyři, napsali jsme dopis Ježíškovi. Že budeme ve čtyřech, o to lepší. Zase budou Vánoce hezčí než rok předtím," usmívá se Tomáš Souček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček s partnerkou během Galavečera Synot ligy ročníku 2015/2016.

Při dodržování tradic je kapitán národního týmu důsledný. „Všechno jde v Anglii sehnat. Jediné, co je trochu těžší, je kapr. Ale dá se koupit, i když ne živý. V Česku jsme byli zvyklí ho mít tři dny ve vaně, krmit ho a pojmenovat. Shánějí mi ho kuchaři ve West Hamu, takže bude kapr, bramborový salát, živý stromeček a mnoho dalších tradic. Jsem v nich hodně aktivní. Pouštíme skořápky, dávám šupinu pod talíř. Co se týče kuchyně, tu nechávám na manželce. Tam jsem ochutnávač. Moje práce je sehnat stromeček a ozdobit ho," směje se.

Součkův český parťák z kabiny Kladivářů má první předvánoční dobrý skutek už za sebou. Vladimír Coufal, další hráč áčka Flynn Downes a brankář akademie Jacob Knightbridge vytvořili klubovou delegaci, která potěšila dětské pacienty v královské nemocnici v Romfordu.

Fotbalisté jim přinesli klubové dárky, s dětmi hovořili, fotili se s jejich rodinami a zaměstnanci. U některých pacientů se objevily i slzy dojetí. „Vidíte, jak moc to pro děti znamená. Je těžké popsat jejich reakci, ale všichni byli velmi rádi, že nás vidí," nadchlo Coufala, otce dvou dětí.

„Cítíte, jakou to dětem dělá radost. Jak jsou vděčné, že nás vidí, když je navštívíme. Být laskavý a taktní k ostatním je součástí komunity West Hamu," líčí Coufal na klubovém webu.

Reklama