Hlavní obsah

Potvrzeno. Abramovič prodává Chelsea, zisk chce dát obětem války na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulace jsou potvrzeny. Ruský miliardář Roman Abramovič přiznal, že chce prodat anglický fotbalový klub Chelsea. Uvedl to v prohlášení na klubových stránkách. Známý oligarcha bude podle informací britských médií chtít za klub utržit částku kolem tří miliard liber, tedy přes 90 miliard korun.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Roman Abramovič chce Chelsea prodat.

Článek

Ruským boháčům s vazbami na kremelský režim hrozí po vpádu ruské armády na Ukrajinu ve Velké Británii sankce. Abramovič zatím žádným nečelí, nicméně po událostech na Ukrajině svěřil vedení klubu právní radě charitativní nadace Chelsea.

„V současné situaci jsem se rozhodl klub prodat. Věřím, že je to v zájmu klubu, fanoušků. zaměstnanců, stejně tak jako klubových sponzorů a partnerů," stojí v Abramovičově prohlášení.

Současný majitel, který je vlastníkem od roku 2003, také zdůraznil, že prodej klubu nepodnikne narychlo, ale v řádném procesu.

Navíc podle svých slov zaúkoloval svůj tým, aby založil charitativní nadaci, do níž půjde zisk z prodeje, a peníze následně budou určeny obětem války na Ukrajině. „Bude to zahrnovat poskytování nezbytných finančních prostředků na naléhavé a okamžité potřeby obětí a také podporu dlouhodobé práce na zotavení," napsal.

O koupi Chelsea už projevil zájem švýcarský podnikatel Hansjörg Wyss. Šestaosmdesátiletý miliardář to řekl v rozhovoru pro deník Blick.

Reklama

Související témata: