Hlavní obsah

Přál bych si, abych pro vás mohl udělat víc, pravil Schweinsteiger fanouškům Manchesteru United

Manchester/Praha

Své trápení v Manchesteru United definitivně ukončil. Německý záložník Bastian Schweinsteiger po dvou letech odešel do americké fotbalové ligy Major League Soccer (MLS), kde bude oblékat dres Chicaga Fire. Dvaatřicetiletý středopolař se s fanoušky Rudých ďáblů rozloučil na sociální síti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bastian Schweinsteiger zveřejnil na twitteru svoji řečVideo: sntv

 
Článek

„Děkuji vám za úžasnou podporu klubu, na kterou nikdy nezapomenu," pravil Schweinsteiger ve videu, které zveřejnil na twitteru. „Opravdu bych si přál, abych pro vás mohl udělat více, ale nyní nadešel čas pro změnu," vysvětloval rodák z Kolbermooru svůj krok.

V novém působišti podepsal podle informací listu Chicago Tribune smlouvu na jeden rok s platem 4,5 miliónů dolarů ročně (více než 113 miliónů korun). Stane se tak jedním z deseti nejlépe placených hráčů v MLS.

K novým spoluhráčům, kteří mají za sebou první tři zápasy nové sezóny, by se měl Schweinsteiger připojit v polovině příštího týdne.,

Bývalý kapitán německých mistrů světa působil na Old Trafford od roku 2015 a od loňského příchodu trenéra Josého Mourinha ztratil místo v prvním týmu. Za United odehrál jen 35 zápasů, z toho pouze desetkrát nastoupil v základní sestavě.

Reklama