Hlavní obsah

Premier League se od příští sezony vrátí k pěti střídáním

Od příští sezony se anglická fotbalová Premier League vrátí k pěti střídáním místo dosavadních tří. Bude tak následovat ostatní elitní evropské ligy. Podle webu soutěže to odsouhlasili akcionáři na valné hromadě.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský kanonýr Mohamed Salah v dresu Liverpoolu.

Článek

V Premier League mohli trenéři využívat pěti střídání pouze ve zbytku ročníku 2019/20, který se dohrával v létě 2020 po propuknutí koronavirové pandemie. Na rozdíl od ostatních evropských top soutěží se od sezony 2020/21 anglická liga vrátila ke třem střídáním navzdory kritice řady trenérů. Vyměnit pět hráčů v zápase je nadále možné i v české lize.

Od loňského února mohou kluby v anglických soutěžích dvakrát za utkání nad rámec povolených střídání vyměnit hráče, který má vážné podezření na úraz hlavy, podobně jako třeba v ragby.

V Premier League se od 4. dubna ještě více uvolní protikoronavirová pravidla. Dosud se hráči a realizační týmy museli testovat dvakrát týdně. Nově se bude testování týkat pouze osob s příznaky nemoci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.