Hlavní obsah

Čeští fotbalisté klesli v žebříčku FIFA na 33. místo, nově vede Brazílie

Čeští fotbalisté klesli v březnovém vydání žebříčku reprezentací FIFA o dvě příčky na 33. místo. Pořadí národních týmů nově a poprvé od srpna 2017 vede Brazílie před Belgií, která byla v čele od podzimu 2018.

Foto: fotbal.cz

Národní tým před duelem s Walesem.

Článek

Česká reprezentace se v únorovém vydání posunula o jedno místo na 31. pozici, což bylo její nejlepší umístění od roku 2016. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého podlehli před týdnem v semifinále play off o mistrovství světa Švédsku 0:1 po prodloužení. Na světovém šampionátu se tak nepředstaví počtvrté za sebou. V úterý Češi remizovali v přípravném duelu ve Walesu 1:1.

Před národní tým se dostala Nigérie, Kostarika a Egypt, naopak za něj kleslo Rakousko, které rovněž nepostoupilo na mistrovství světa.

Na deváté místo se z 12. příčky po postupu na závěrečný turnaj, který se na podzim odehraje v Kataru, posunulo Mexiko. Třetí zůstala Francie, čtvrtá Argentina a pátá Anglie. Úřadující mistři Evropy Italové, kteří v semifinále play off o mistrovství světa doma senzačně prohráli se Severní Makedonií 0:1, jsou stále šestí.

Reklama

Související témata: