Hlavní obsah

Premier League v šoku. Gólman Norwiche Barden má rakovinu

Livingston/Praha

Brankář Norwiche Daniel Barden je vážně nemocný a končí s fotbalem, aby podstoupil léčbu. Lékaři dvacetiletému Velšanovi diagnostikovali rakovinu varlat. Barden vydal na klubovém webu prohlášení, v němž poděkoval rodině za podporu. Je přesvědčený, že nemoc dokáže porazit a poté se vrátí k fotbalu. Prognóza je dle jeho slov pozitivní, rakovinu se podařilo zachytit včas.

Foto: Profimedia.cz

Velšský fotbalista Daniel Barden v reprezentačním dresu. Archivní foto

Článek

Barden před sezonou odešel na hostování do Livingstonu, kde působil jako dvojka. V Premiership odehrál v letošním ročníku jedno utkání. Nyní si kvůli léčbě dává od fotbalu pauzu úplně.

„Bylo to velmi těžké a náročné období, ale podpora mé rodiny, přátel a kolegů mi pomohla těmi několika týdny projít," stojí v prohlášení na oficiálním webu Norwiche. „Počáteční diagnóza mě šokovala, ale pozitivní je, že jsme to zachytili brzy a prognóza je pozitivní," dodal brankář.

„Zůstávám optimistický a pozitivně naladěný. Jsem přesvědčen o tom, že nemoc dokážu porazit a brzy se vrátím k tomu, co miluji," stojí v prohlášení.

Zpráva o rakovině Bardena přišla jen necelý týden poté, co jiný velšský fotbalista David Brooks oznámil, že nastupuje k léčbě Hodgkinova lymfomu, vážnému nádorovému onemocnění.

Reklama

Související témata: