Hlavní obsah

Přestupová bomba? Ronaldo by se mohl vrátit do Španělska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní přestupové období pomalu a jistě klepe na dveře a s tím se lavinově začínají šířit přestupové spekulace. Podle nejnovějších informacích je ve hře i návrat Cristiana Ronalda zpět do Realu Madrid. Jeho současný chlebodárce Manchester United totiž podstoupil trenérskou změnu a není vyloučeno, že hvězdný Portugalec nebude figurovat v plánech nového trenéra Erika ten Haga.

Foto: Carl Recine, Reuters

Hvězdný Cristiano Ronaldo z Manchesteru United během utkání v Goodison Parku. Po porážce známému Portugalci ruply nervy.

Článek

Šokující návrat? Minimálně se o něm spekuluje. Sedmatřicetiletý Ronaldo je podle britských médií spojován s letním návratem do Realu Madrid, odkud před čtyřmi lety odešel do italského Juventusu. I když má hvězdný Portugalec v Manchesteru United smlouvu na další rok, není vyloučen comeback do hlavního města Španělska.

Situace na Old Trafford se totiž v posledních dnech a týdnech změnila. Trenérskou pozici nově převzal nizozemský lodivod Erik Ten Hag, který údajně plánuje obrovskou přestavbu kádru. Zatímco oba předchozí trenéři Manchesteru United Ole Gunnar Solskjær a Ralf Ragnick nikdy nevynechali Ronalda v sestavě, když byl fit, situace by se ale pod ten Hagem mohla změnit. Nizozemský kormidelník si podle informací hodlá prosadit nový projekt, který spočívá v prosazování mladých hráčů.

Foto: Craig Brough, Reuters

Cristiano Ronaldo se raduje z branky proti Norwichi

Právě toho by chtěl využít madridský Real, který se podle britských novin chystá uskutečnit senzační návrat. Hvězdný Ronaldo by se tak mohl vrátit do klubu, ve kterém strávil drtivou většinu své kariéry. Právě v hlavním městě Španělska se dokázal nejen zařadit mezi legendy klubu, ale například také čtyřikrát vyhrát Ligu mistrů.

Přestupu navíc nahrává fakt, že si United dost možná v příští sezoně nezahrají Ligu mistrů. Anglickému celku v současné době patří až šestá pozice, na čtvrtý Arsenal mu čtyři kola před koncem soutěže schází osm bodů. Mnohem radostnější pocity prožívají v Madridě, Realu se s předstihem povedlo vyhrát LaLigu, což mimo jiné znamená i účast v základní skupině Ligy mistrů. Nabízí se otázka, zda se Ronaldo spokojí bez účasti v nejprestižnější soutěži.

Držitel pěti Zlatých míčů by v případě odchodu z Manchesteru United představoval obrovskou ránu do statistik anglického celku. Portugalec (23 gólů) bezkonkurečně vévodí letošním střeleckým statistikám „Rudých ďáblů", druhý Fernandes (9 gólů) se na svého reprezentačního parťáka dívá s čtrnáctibrankovým odstupem.

Ronaldo ale není jediným přestupovým terčem madridského celku. Do španělské metropole má údajně namířeno také talentovaný Kylian Mbappé. Ve vzduchu tak visí neskutečně silná ofenzivní síla, která budí respekt široko daleko. I proto zájem úřadujícího mistra o hvězdného Portugalce kvituje řada odborníků i fanoušků.

Reklama