Hlavní obsah

Přijdou velké letní trenérské rošády? Wenger do PSG, Löw do Arsenalu, Ancelotti v Realu...

Londýn

Letošní fotbalová sezóna sice ještě neskončila, nicméně v plném proudu už jsou dohady o tom, jaké trenérské rošády chystají evropské velkokluby. Rušno by mohlo být především v Londýně, Madridu a Paříži. Podle aktuálních zpráv, které přinesl britský list The Telegraph, se sedmnáctiletá éra kouče Wengera v Arsenalu chýlí ke konci. Zkušený Francouz údajně míří na lavičku bohatého PSG. A měnit trenéry by měly i tak zvučné adresy jako Real Madrid nebo Chelsea, potvrzený už je příchod Španěla Guardioly na lavičku Bayernu Mnichov.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Arséne Wenger prý opustí lavičku Arsenalu a zamíří do PSG. Spustí tím lavinu senzačních trenérských změn?

Článek

Jestli jde skutečně o věrohodné informace, nebo jen o fámy zahraničního tisku, to bude jasné až v letní pauze. Jisté angažmá má jen Pep Guardiola, kterého v půlce ledna potvrdili nejvyšší zástupci Bayernu Mnichov s tím, že v Bavorsku podepsal smlouvu na tři roky. Od té doby se spekuluje, přetřásají se velká jména, ale oficiálně zatím žádný z evropských top klubů změnu kouče neoznámil.

Pravděpodobně však skončí dlouhá sedmnáctiletá éra Arséna Wengera na lavičce Arsenalu. Londýnský celek ani v letošní sezóně nezíská žádnou trofej a čekání fanoušků se neustále protahuje - momentálně už na sedm let a jedenáct měsíců. Wengera lákají bohatí šejkové z Paris Saint-Germain, odkud se má pakovat Carlo Ancelotti. Italský stratég si údajně nerozumí se sportovním ředitelem PSG Leonardem a proto je na odchodu z francouzské metropole. Nic na tom nejspíš nezmění ani zisk mistrovského titulu, prvního od roku 1994, kterému se PSG výrazně přiblížilo.

Novým trenérem Arsenalu se prý má stát Joachim Löw, současný kouč německé reprezentace. Jeho místo u národního mančaftu by mohl převzít Jupp Heynckes, který se po úspěšné sezóně v Bayernu Mnichov ocitne bez angažmá.

Kdo by mohl v létě změnit lavičku?odkudkam
Arsené WengerArsenalPSG
José MourinhoReal MadridChelsea
Joachim LöwNěmeckoArsenal
Carlo AncelottiPSGReal Madrid
Jupp HeynckesBayern MnichovNěmecko
Jürgen KloppDortmundArsenal, Real Madrid
Josep Guardiola převezme v létě Bayern Mnichov

Aby do sebe všechno krásně zapadlo, Ital Ancelotti se údajně přemístí na lavičku Realu Madrid. Ve Španělsku věří už jen malá část veřejnosti v setrvání trenéra Josého Mourinha na lavičce Bílého baletu. Padesátiletý kouč hraje v úterní semifinálové odvetě s Dortmundem o všechno, a pokud jeho svěřenci nepostoupí, ukončí sezónu velkým nezdarem. A za neúspěch v tak obřím týmu padají hlavy dost často.

Britské „plátky" mají o další budoucnosti charismatického Portugalce už delší dobu jasno - populární a jinými zase nenávidění Mou se vrátí do Chelsea, kde úspěšně působil v sezónách 2004 až 2007.

Zahraniční tisk a sportovní weby rovněž skloňují jméno Jürgena Kloppa, úspěšného kormidelníka Borussie Dortmund. Klopp ale před několika dny prohlásil, že odchod z vestfálského týmu nepřichází v úvahu. A další celky se v kolotoči informací zatím tak často neobjevují - Barcelonu zřejmě nadále povede kouč Vilanova, na lavičce Rudých ďáblů pochopitelně bude dál působit Sir Alex Ferguson, pevnou pozici má také Roberto Mancini z konkurenčního Manchesteru City, Juventus bude i dál spoléhat na služby Antonia Conteho.

Reklama