Hlavní obsah

Příznivcům United došla trpělivost. Dům viceprezidenta Woodwarda se stal terčem útoku

Cheshire/Praha

Pohár trpělivosti přetekl. Platí to minimálně u té části příznivců Manchesteru United, kteří v úterý večer světlicemi napadli dům viceprezidenta Eda Woodwarda. Během jejich řádění došlo i na skandování s přáním smrti osmačtyřicetiletému fotbalovému funkcionáři. Zástupci klubu incident tvrdě odsoudili. Výtržníkům slibují doživotní zákaz vstupu na Old Trafford.

Foto: Sport.cz

Nespokojení fanoušci Manchesteru United napadli dům viceprezidenta Eda Woodwarda.

Článek

Dlouhodobá nespokojenost příznivců Rudých ďáblů se stupňuje. Nic na tom zjevně nemění ani chystaný příchod Bruna Fernandese ze Sportingu Lisabon za 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun). Rozhněvaní fanoušci United už nějakou dobu za hlavního viníka krize označují viceprezidenta Eda Woodwarda.

Od skandujících ochozů volajících po jeho rezignaci přes hanlivé transparenty se teď radikální část stoupenců manchesterského celku rozhodla přejít ke konkrétním činům. V úterý večer se zahalená skupinka několika mužů sešikovala před domem nepopulárního funkcionáře, aby na jeho zahradu naházeli světlice a volali při tom po jeho smrti. Videa z akce pak sami nahráli na sociální sítě.

Woodward, který v sídle žije se svou manželkou a dvěma malými dětmi, se během jejich řádění údajně v objektu nenacházel. To ale nic nezměnilo na tvrdém postoji, který zástupci United k incidentu zaujali.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Viceprezident Manchesteru United Ed Woodward je pod tlakem fanoušků.

„Jedna věc je vyjadřovat svůj názor. Kriminální poškozování věcí a ohrožování někoho na životě je něco jiného," píše se v oficiálním prohlášení. „Víme, že fotbalový svět v tomto stojí za námi. Spolupracujeme s policií na identifikaci osob útoku," stojí v něm dále. Podle serveru BBC čeká útočníky v případě odhalení identity doživotní zákaz vstupu na stadion.

Slavný klub prochází krizí prakticky od konce éry legendárního kouče Sira Alexe Fergusona, který u Rudých ďáblů skončil v mistrovském roce 2013. Dvacetinásobný vítěz Premier League od té doby čeká na titul, vystřídal několik trenérů včetně Davida Moyese, Louise van Gaala, Josého Mourinha a Oleho Gunnara Solskjaera. Svěřencům posledně jmenovaného aktuálně patří 5. příčka anglické ligy s 33 bodovou ztrátou na vedoucího rivala z Liverpoolu.

Reklama

Související témata: