Hlavní obsah

Problémy s covidem. Zápas Součka a spol. je v ohrožení

Trenér fotbalistů Norwiche Dean Smith vyjádřil po prohraném ligovém duelu s Aston Villou (0:2) obavy, zda bude jeho tým schopen nastoupit k sobotnímu utkání proti West Hamu. Poslední celek tabulky bojuje s nákazou koronaviru v kádru i množstvím zraněných hráčů.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Radost v podání fotbalistů West Hamu United. Archivní foto

Článek

"Hráli jsme s Tottenhamem, po zápase se u nich rozšířila nákaza a celý tým musel do karantény. Hráli jsme s Manchesterem United a situace se opakovala," podotkl Smith po utkání s Aston Villou. Kouči "Kanárků" vadí, že chybí jasný pokyn, kolik nakažených členů týmu znamená automatické odložení zápasu.

"Neříkám, že všichni moji hráči jsou nakažení nebo mají symptomy, někteří jsou zranění. Ale situace se zhoršuje nejen ve fotbale, ale po celé zemi," dodal Smith, kterému kvůli koronaviru chyběli minimálně čtyři hráči. Další informace o stavu kádru dostane v nejbližších 48 hodinách.

V Premier League byla kvůli nemoci covid-19 zatím odložena utkání Brighton - Tottenham a Brentford - Manchester United. Vedení soutěže v reakci zpřísnilo hygienická opatření a zvýšilo frekvenci testování.

"Opravdu nevím, co víc bychom už měli dělat. Ze všech sil se snažíme, aby se u nás nákaza nerozšířila," řekl trenér West Hamu David Moyes před středečním derby na hřišti Arsenalu. Týmu českých reprezentantů Tomáše Součka, Vladimíra Coufala a Alexe Krále se nákaza zatím vyhýbá.

"Máme v sestavě poměrně málo mladých hráčů. Když se minulou sezonu přerušila soutěž, bylo hodně nakažených právě mezi fotbalisty do 23 let," nabídl Moyes možné vysvětlení. "Celkově situaci ale neprospívá cestování a nabitý program. Hráči mají málo času na odpočinek a oslabený organismus je citlivější na nemoci," dodal skotský trenér.

Reklama

Související témata: