Hlavní obsah

Proč si klást malé cíle? Mezi zájemci o Kloppa je i druholigový klub z Anglie

Londýn

Jak již bylo avizováno, Jürgen Klopp po této sezóně skončí na lavičce fotbalistů Borussie Dortmund. Zájemci o jeho služby se tak podle očekávání jen hrnou. A mezi nimi se vyskytl i jeden skutečný outsider. Podle listu Daily Mail anglický Brentford FC skutečně podnikl kroky k získání renomovaného německého kouče. Nakonec však bude muset hledat jinde.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Jürgen Klopp v zápase Borussie Dortmund.

Článek

Postup do finále Ligy mistrů a dva ligové tituly. To dokázal s mladým týmem německé Borussie Dortmud trenér Jürgen Klopp. Úchvatná bilance 47letého stratéga ohromila i vedení Brentfordu, který se marně pokoušel postoupit do Premier League skrz play off. Včely, jak se týmu přezdívá, však po porážkách s Middlesbroughem zůstanou ve druhé lize i pro příští ročník.

To už by na jejich lavičce neměl působit Mark Warburton, jenž zřejmě klub opustí, jak bylo oznámeno již v únoru. Podle Daily Mailu byl v Brentfordu zájem oslovit také jiného německého trenéra Thomase Tuchela, jenže ten právě nahradí Kloppa na lavičce Borussie.

Zatímco v Německu zřejmě zástupci západolondýnského klubu neuspějí, zdá se, že by se jich nakonec mohl ujmout jeden z dvojice Paco Jémez - Gianfranco Zola. Ať už snaha o získání nového trenéra dopadne jakkoliv, už teď si aspoň v Brentfordu mohou pogratulovat k povedenému zviditelnění klubu.

Reklama

Související témata: