Hlavní obsah

Prošli jsme peklem a vytvořili neuvěřitelnou sérii, těší trenéra, jehož tým teď čekají Ďáblové

Praha

Už jednadvaceti vítěznými zápasy v řadě se pyšní fotbalisté Manchesteru City. Pouze tři kluby z pěti nejprestižnějších evropských soutěží se dokázaly přehoupnout přes hranici dvaceti triumfů v řadě. Bayern Mnichov v sezoně 2019/2020 vyhrál třiadvacet duelů, Real Madrid o čtyři sezony později dvaadvacet. Aby lídr Premier League mohl posunout do čela statistiky, potřebuje nejprve v neděli zdolat Manchester United, druhý tým soutěže.

Foto: Paul Ellis, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City prodloužili vítěznou sérii o 21. soutěžní zápas. V předehrávce 29. kola anglické ligy porazili Wolverhampton. Pro míč spěchá hráč Citizens Ruben Dias.

Článek

„Přitom zimní období je v anglickém fotbale peklo. My jsme jím nicméně prošli s neuvěřitelnou, přímo pozoruhodnou sérií. Hráči si zaslouží veškeré mé uznání," chválil trenér Josep Guardiola tým, který naposledy v úterní předehrávce 29. kola skolil Wolverhampton.

Přitom Vlci byli pro Manchester City strašákem. Z předešlých čtyř vzájemných zápasů  Citizens tři prohráli. Pouze obrovské štěstí a neuvěřitelný výkon brankáře Patricia držel zápas vyrovnaný. Guardiolův tým vedl, jenže po jednašedesáti minutách hostům dal naději na bodový zisk přesnou hlavičkou Coady, pro něhož šlo v osmadvaceti o první gól v Premier League. A pro Wolverhampton o první dotek s míčem v pokutovém území soupeře v utkání, tak jednoznačný měl zápas průběh. V závěru nicméně domácí potvrdili převahu.

„Po inkasovaném gólu byli moji hráči trochu nervózní, soupeř měl několik nebezpečných akcí. Ale když si vezmu utkání jako celek, jednoznačně jsme dominovali. Byli jsme vážně dobří," přemítal Guardiola.

Dosáhli jsme rekordu, o němž budeme hovořit až v budoucnu

Jeho svěřenci natáhli vítěznou sérii trvající od 15. prosince, kdy remizovali s West Bromwich Albion. Prošli do finále Ligového poháru, čtvrtfinále FA Cupu a jsou na nejlepší cestě do čtvrtfinále Ligy mistrů, když v prvním utkání na hřišti Borussie Mönchengladbach vyhráli o dvě branky a zápasu jasně dominovali.

Foto: Paul Ellis, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City oslaví výhru v utkání Premier League.

„Dosáhli jsme rekordu, o němž budeme hovořit až v budoucnu. Kalendář letošní sezony je kvůli pandemii neuvěřitelně nahuštěný. Nevybavuji si, že bychom měli jeden týden bez vloženého utkání," připomínal Guardiola, že jsou jeho svěřenci v jednom kole, ale fyzicky i psychický tlak zvládají obdivuhodně.

Manchester City má nyní k dobru na druhý Manchester United patnáct bodů, ovšem Ďáblové, jak je United přezdíváno, mají zápas k dobru. A v neděli nastoupí k vzájemné bitvě právě na hřišti aktuálního lídra soutěže.

„Máme dva dny na odpočinek, což určitě přijde vhod. United jsou neuvěřitelně silní. A je třeba si přiznat, že v minulosti jsme dosáhli lepších výsledků na Old Trafford než doma," připomínal Guardiola, že z předešlých pěti domácích vzájemných duelů Manchester City v jednom remizoval a čtyřikrát prohrál!

„Bereme však zápas jako obrovskou příležitost udělat obrovský krok k titulu. Pokusíme se prodloužit naši vítěznou sérii," pronesl odhodlaně Guardiola.

Reklama