Hlavní obsah

Pudil se těší na narození dcery a se Sheffieldem má jasný cíl: Chci do Premier League!

Sheffield

Září nadšením. Aby ne, když po trápení a vysedávání na tribuně v úvodu sezóny ve Watfordu je fotbalový obránce Daniel Pudil oporou Sheffieldu Wednesday. Borec, který v neděli oslaví 30. narozeniny, sice v Anglii vyměnil Premier League za druhou nejvyšší soutěž, ale nelituje. „Tři roky jsem ji hrál s Watfordem. Vím, jak je náročná. Nebyl to krok zpátky,“ má jasno.

Foto: Sport.cz

Daniel Pudil si nové angažmá pochvaluje.

Článek

Máte za sebou tři týdny v novém klubu. Jaké jsou dosavadní dojmy z Sheffieldu?

Šel jsem pryč z Watfordu, abych hrál. Neměl jsem žádnou garanci místa v sestavě, ale alespoň jsem dostal šanci. S vytížením jsem maximálně spokojený. Nastoupil jsem ve třech ze čtyř utkání. Výsledkově to mohlo být lepší, ale uklidňuje mě fakt, že jsme ve všech zápasech soupeře přehrávali.

Lze porovnat Watford, kde jste prožil tři minulé sezóny, s novým klubem?

Máme portugalského trenéra Carlose Carvalhala, snažíme se kombinovat, hrát fotbal, držet balón. Ale když potřebujeme, je na hrotu útočník Nuhia, který je skvělý do kombinace, ale má dva metry a v případě nouze na něj dáme dlouhý balón.

Tři roky jste usiloval s Watfordem o postup do Premier League. A když se podařilo sen naplnit, ani jste nedostal šanci. Neskončilo angažmá rozčarováním?

Tři předešlé sezóny byly super, za ty jsem vděčný. Šel jsem do Watfordu s tím, že chci zažít postup mezi elitu. V létě se klub rozhodl jít jinou cestou. Přivedl šestnáct nových hráčů. Zůstalo jen pár kluků z loňského kádru. Nedělal jsem si iluze. Osm hráčů v kádru musí být z Velké Británie. I tak jsem šel do každého tréninku na sto deset procent, abych byl dobře připravený na sezónu. Těžím z toho teď v Sheffieldu. Za sedm dnů jsem odehrál třikrát devadesát minut. Cítím se super.

Sheffield má od ledna nového majitele. Dejphon Chansiri z Thajska je jedním z největších obchodníků s tuňáky na světě. Jaké má s klubem ambice?

Než se hostování zrealizovalo, tak jsme s panem majitelem byli na kafi. Po dvou minutách jsem věděl, že to bude správný krok. Měl jsem moc dobrý první pocit, který mě zatím nikdy nezklamal. Zatím je patrné, jak moc investuje do zázemí, tréninkového hřiště i kádru. Říkal mi, že se nechce jen zviditelnit a odejít, ale chce s klubem dosáhnout úspěchu. Má devítiletého syna a jednou mu chce předat klub, který bude účastníkem Premier League. Plán zní - postoupit do roku 2017.

Sheffield je třetí nejstarší klub v Anglii. Jak nesou příznivci fakt, že jednoho ze zakladatelů Anglické fotbalové asociace vlastní muž z Thajska a prvně v historii mužstva přivedl trenéra, jenž se nenarodil ve Velké Británii?

Fanoušci to všechno vnímají pozitivně a berou Chansiriho jako nový impuls. Věří v postup. Myslím, že všechno může dopadnout jako ve Watfordu. Kdybych tu zanechal stejnou stopu jako v minulém působišti, kde jsem odehrál přes sto zápasů, a na sklonku kariéry si tady mohl zahrát Premier League, bylo by to super.

V klubu jste na hostování do konce sezóny. Je boj o smlouvu v nově budovaném týmu velkým hnacím motorem?

Rád bych podepsal dlouhodobý kontrakt. Pro mě to je nová motivace. Našli jsme si dobré bydlení. Kousek od baráku máme školu. I pro synka Dannyho je to super. Tři roky byl ve školce ve Watfordu, teď nastoupil do školy. Beru to tak, že hraju i pro budoucnost svých dětí. Když se naučí anglicky ve zdejším prostředí, určitě budou mít snadnější vstup do života.

V říjnu čekáte narození dcery, jak jste připravený na roli dvojnásobného otce?

Vzhledem ke stěhování v minulém týdnu jsem trošku na nervy z miliardy krabic a stavění skříní. Rozhodně ne z příchodu dcerky, která dostane jméno Ella. Moc se těším. Je fajn mít malé děcko. Nebojím se vstávání ani přebalování. Zvládal jsem to všechno se synem a plánuju do všeho skočit po hlavě i s dcerou.

Aktuálně jste tedy kromě fotbalového vytížení zaneprázdněn i jako montér?

Mám docela praxi. Stěhovali jsme se před pěti měsíci v Londýně z bytu do domu. Všechno jsme skládali. Teď znovu. Přítelkyně už mi nepomůže, ale když bude nejhůř, zavolám českým klukům ze zdejšího hokejového mužstva Sheffield Steeldogs, které hraje druhou ligu. Byl jsem se na ně už dvakrát podívat, seznámili jsme se a jsme ve spojení. Plánují i návštěvu našeho fotbalového zápasu. Je super, že jsme hned od začátku v kontaktu s krajany.

Reklama

Související témata: