Hlavní obsah

Stoke - Chelsea 1:1, na pen. 5:4Pudil zářil, Čech lovil míče ze sítě. Arsenal v Ligovém poháru končí, vypadla i Chelsea!

Sheffield
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v bráně se loučí s Anglickým ligovým pohárem již v osmifinále. Kanonýři překvapivě podlehli na půdě druholigového Sheffieldu Wednesday 0:3! V dresu domácích se blýskl velmi dobrým výkonem obránce Daniel Pudil, jenž ve 27. minutě parádním způsobem připravil první gól pro Rosse Wallace. Končí i obhájce trofeje Chelsea, která vypadla po penaltovém rozstřelu na hřišti Stoke. Mezi nejlepších osm celků soutěže pronikly v úterý i Hull a Everton.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Ross Wallace (vlevo), autor prvního gólu Sheffieldu Wednesday, oslavuje svoji trefu s Danielem Pudilem.

Článek
Fotogalerie

Kanonýři byli na slavném Hillsborough jasným favoritem, a to i přesto, že druholigovému Sheffieldu se v poslední době velice daří. Neprohrál už osmkrát v řadě a potrápit toužil i Kanonýry.

Pro londýnský tým, který oproti sobotnímu ligovému utkání s Evertonem provedl v základní sestavě celou řadu změn, nastaly komplikace už po pěti minutách hry. Zraněného Oxlade-Chamberlaina vystřídal Walcott, ani on ale na trávníku příliš dlouho nepobyl. V 18. minutě jej na hrací ploše kvůli zdravotním potížím nahradil talentovaný Bennacer.

Brankářská dvojka Gunners Ospina má zdravotní problémy a mezi tři tyče se tak postavil Čech, který držel čisté konto jen necelou půlhodinu. Po rychlé kombinaci po levé straně unikl soupeřově obraně Pudil, krásným zpětným pasem našel na hranici šestnáctky Wallace a ten z první nechytatelně uklidil míč k pravé tyči.

Hutchinson stvrdil postup outsidera

Arsenal měl sice podstatně častěji míč na svých kopačkách, velké šance si ale vytvářeli hlavně domácí Owls. Těsně před přestávkou zmrazili Gunners podruhé, a znovu u toho byl Wallace. Na jeho centr si naskočil Portugalec Lucas João a po jeho hlavičce Čech podruhé inkasoval.

Arsenal se po změně stran snažil o zvrat, jenže místo toho přišel třetí úder domácích! Bannanova jedovka se ještě neujala, v 51. minutě ale Lee na vzdálenější tyči vrátil balón před bránu a Hutchinson ho dopravil za brankovou čáru.

Zaskočení Kanonýři se snažili alespoň o čestných úspěch, jenže marně! Mertesackerovu hlavičku do šibenice bravurně vytáhl gólman Wildsmith a rána Campbella v závěru zase postrádala přesnost. Trenér Gunners Arséne Wenger na stadiónu Sheffieldu Wednesday ještě nikdy nevyhrál a nepovedlo se mu to ani tentokrát. Na čtvrtfinále se po výhře 3:0 těší Owls.

"Je to důležité vítězství pro klub. Dnes jsme si zasloužili postoupit," řekl po zápase kouč Sheffieldu Wednesday Carlos Carvalhal. Jeho svěřenci zdolali v Ligovém poháru již druhý celek z nejvyšší soutěže, ve třetím kole porazili Newcastle 1:0.

Chelsea dohrála

Další hořkou pilulku musel na lavičce Chelsea spolknout José Mourinho. Po nevydařeném vstupu do Premier League vypadli jeho svěřenci nečekaně brzy z Ligového poháru. Na hřišti Stoke prohrávali od 52. minuty po trefě Walterse, přesto v první minutě nastavení srovnal střídající Loïc Rémy a poslal duel do prodloužení. To domácí odehráli bez vyloučeného Bardsleyho, který v 93. minutě putoval po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Ani v přesilovce ale Blues kýžený postupový gól nevsítili.

Napínavé střetnutí musely nakonec rozřešit až pokutové kopy. Přesnou mušku měli hráči až do páté série. V ní nejprve uspěl domácí Arnautovič, za hosty naopak selhal Hazard.

Fotbalisté Stoke se tak mohou radovat z postupu do čtvrtfinále.

Hull a Everton jdou dál

V Capital One Cupu dohrál v úterý večer i Leicester. Na aktuálně pátý celek Premier League se vytáhl druholigový Hull. Diváci si na góly museli počkat až do prodloužení. V 100. minutě se prosadil hostující Mahrez. O pět minut později ovšem srovnal Hernández a čtvrtfinalistu musela určit až střelba ze značky pokutových kopů.

Jediným neúspěšným exekutorem byl hned v první sérii Mahrez. Hull tak mohl slavit stejně jako Everton, jenž taktéž po penaltovém rozstřelu vyřadil Norwich.

Výsledky osmifinále Ligového poháru:
Sheffield Wednesday - Arsenal 3:0
Stoke - Chelsea 1:1, na pok. kopy 5:4
Everton - Norwich 1:1, na pok. kopy 4:3
Hull - Leicester 1:1 (0:0), na pok. kopy 5:4

Reklama

Související témata: