Hlavní obsah

Real poslal na Old Trafford vylepšenou nabídku za De Geu. Kdo ho nahradí?

Manchester/Madrid

Všechno se schyluje k návratu brankáře Davida De Gey do Madridu. Talentovaný španělský gólman se v premiérovém zápase Manchesteru United proti Tottenhamu objevil jen na tribuně a trenér United Louis Van Gaal to zdůvodnil nedostatečnou koncentrací na zápas. Je veřejným tajemstvím, že za to mohou gólmanovy námluvy s Realem Madrid. Bílý balet podle britských médií reagoval tak, že za De Geu poslal do Manchesteru další vylepšenou nabídku.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman David de Gea (vlevo) je jednou nohou v Realu Madrid.

Článek

Santiago Bernabeu po sezóně opustil Iker Casillas a Real se začal zajímat právě o De Geu, za kterého chtěl na Old Trafford poslat 17,7 miliónů liber. Za podobnou částku ho vedení United v roce 2011 přivedlo z Atlétika. United ale nabídku odmítlo s tím, že jsou ochotni čtyřiadvacetiletého brankáře uvolnit za 24,75 miliónů. Na stole United teď leží vylepšená nabídka, která však požadované výše nedosahuje. Jednat by se mělo o 21,2 miliónů.

Všechny tyto události byly důvodem, proč nebyl De Gea proti Tottenhamu (výhra United 1:0) ani na lavičce. „Pokud tu ještě stále bude prvního září, podíváme se na celou záležitost novýma očima, ale teď nemůže hrát, protože brankář potřebuje tu nejvyšší koncentraci. A to je hodně náročné, pokud jste v situaci jako David," potvrdil pro Daily Star Van Gaal, že zvěsti o námluvách De Gey s Realem se zakládají na pravdě.

Cillessen? Lloris? Nebo někdo jiný?

Bílý balet je jedním z nejbohatších klubů a s Kostaričanem Keylorem Navasem počítá na pozici brankáře číslo dva. Je tedy více než pravděpodobné, že De Geu z United nakonec přivede. Naznačuje to také fakt, že tým z Divadla snů, jak se Old Trafford přezdívá, se už pokukuje po novém gólmanovi. Ve hře jsou Jasper Cillessen z Ajaxu a také Hugo Lloris z Tottenhamu.

Právě osmadvacetiletý Lloris je považován za vážnějšího kandidáta. Kohouti mají totiž dlouhodobě zájem o mexického útočníka Javiera Hernándeze přezdívaného Chicharito, který sice v minulé sezóně hostoval v Realu, kmenově však patří Manchesteru, jenž je podle všeho ochoten se jeho služeb vzdát i pro novou sezónu.

Námluvy United probíhají také se španělským útočníkem Pedrem, který se přes trojici Messi, Neymar, Suárez jen těžko probíjí do sestavy Barcelony. „Je to pro něj a jeho srdce nepříjemná situace. Pokud zůstane, budeme rádi. Pokud ne, budeme to respektovat," řekl pro Evening Standard obránce Barcelony Dani Alves. O Pedra se však zajímala také Chelsea.

Ramosovy námluvy opačným směrem nedopadly

Van Gaal však musí řešit zejména problematiku obranné činnosti. Nizozemský trenér se velmi spoléhal na příchod Sergia Ramose, který už byl na spadnutí, když v tom devětadvacetiletý stoper podepsal v Realu novou luxusní smlouvu. To vedení United nijak nepotěšilo a přes média poslalo na Santiago Bernabeu několik nelichotivých vzkazů. I přes ne úplně nejlepší vztahy na trase Real - Manchester se dá očekávat, že přestup De Gey dopadne. Gólmanovi totiž po konci této sezóny vyprší smlouva a z United by tak mohl odejít zadarmo.

Podle francouzského deníku Le 10 Sport už Manchester získal za Ramose náhradu. Z Lazia přichází devětadvacetiletý Argentinec Lucas Biglia, za kterého United zaplatí 17,7 miliónů liber. Tým by naopak mohl opustit sedmadvacetiletý Johny Evans, o kterého stojí Everton. Evans se podobně jako De Gea nevešel proti Tottenhamu ani na lavičku.

Reklama

Související témata: