Hlavní obsah

Ronaldo po vyhazovu z Manchesteru United vyfasoval trest. Pyká za incident s fanouškem

Den po předčasném ukončení smlouvy v Manchesteru United dostal Cristiano Ronaldo od anglické Fotbalové asociace (FA) dvouzápasový distanc za dubnový incident s fanouškem. Trest zákazu činnosti platí pro všechny ligové soutěže na světě. Hvězdný Portugalec navíc musí zaplatit pokutu 50 000 liber (1,4 milionu korun).

Foto: Carl Recine, Reuters

Cristiano Ronaldo

Článek

Sedmatřicetiletý Ronaldo, jenž je nyní volným hráčem, se po po porážce 9. dubna 0:1 se zachraňujícím se Evertonem ohnal při odchodu ze hřiště po mladistvém fanouškovi a vyrazil mu z ruky mobilní telefon. Incidentem se zabývala také liverpoolská policie, jež v polovině srpna uzavřela případ napomenutím.

V září Ronalda obvinila FA z nevhodného chování. Nezávislá komise mu nyní udělila trest, jenž neovlivní jeho působení na mistrovství světa, ale případné nové klubové angažmá začne portugalský kapitán dvouzápasovým distancem.

Ronaldo skončil v Manchesteru United v úterý, kdy klub Premier League informoval, že s hráčem ukončil spolupráci po vzájemné dohodě. Hvězdný fotbalista ve výbušném rozhovoru před startem mistrovství světa kritizoval trenéra Erika ten Haga a vedení United. V interview pro TalkTV mimo jiné prohlásil, že se cítí klubem zrazen, a uvedl, že ke kouči nechová žádný respekt.

Reklama

Související témata: