Hlavní obsah

Saudové se plácli přes kapsu. Newcastle má nejdražší posilu klubové historie

Švédský fotbalista Alexander Isak se stal novou posilou Newcastlu. "Straky" zaplatily San Sebastianu podle britských médií částku kolem 70 milionů eur (přes 1,7 miliardy korun), čímž se dvaadvacetiletý útočník stal nejdražším hráčem klubové historie. Newcastle o přestupu informoval na webu, oficiální částku podle zvyku nezveřejnil.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Švédský fotbalista Alexander Isak v dresu San Sebastianu. Archivní foto

Článek

"Jsem nadšený, že se to povedlo. Pro mě byl přestup opravdu zásadní rozhodnutí. Jdu do tradičního klubu se silnou fanouškovskou základnou, což byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro Newcastle. A samozřejmě se mi zamlouvá i projekt nových majitelů," uvedl Isak. Od loňského října vlastní "Straky" saúdskoarabský investiční fond.

Dosud nejdražší akvizicí Newcastlu se v létě 2019 stal Joelinton. Brazilského záložníka či útočníka klub pořídil za 40 milionů liber (téměř 1,2 miliardy korun) z Hoffenheimu.

"Alexander má vynikající techniku a dokáže skvěle pracovat pro tým. Navíc je stále mladý a může růst společně s námi," řekl trenér Eddie Howe. Isak by měl v kádru doplnit obvyklého útočníka číslo jedna Calluma Wilsona, kterého často trápí zdravotní problémy.

Isak v minulosti nastupoval za AIK Stockholm, Dortmund a Tilburg, než v roce 2019 odešel do San Sebastianu. Za něj ve 132 soutěžních duelech nasázel 44 branek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články