Hlavní obsah

Kadlece nadchl hlavně Kolín. Pět let jsem tam bydlel, stadion i fanoušky dobře znám, těší los kapitána Slovácka

Fotbalisté Slovácka se při svém premiérovém startu v základní skupině Konferenční ligy utkají se srbským Partizanem Bělehrad, německým Kolínem nad Rýnem a francouzským Nice. Nadšený z výsledku pátečního losu byl především Michal Kadlec. „Mám z atraktivních soupeřů skvělý pocit. Hlavně mě těší, že jsme dostali Kolín, který jsem si hrozně přál," jásá kapitán Slovácka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek

Do Německa to pro Kadlece bude cesta do známého prostředí. "Vždyť jsem tam pět let bydlel v době, kdy jsem hrál za Leverkusen. Tamní stadion i fanoušky tudíž velice dobře znám. Mezi námi a Kolínem to bývala velká derby. Super zápasy," zavzpomínal. „Je skvělé, že po Fenerbahce se na závěr kariéry zase vrátím do míst, kde jsem před lety působil," libuje si zkušený stoper.

Ví dobře, že v Kolíně čeká jeho tým hodně bouřlivá atmosféra. „Totéž platí samozřejmě i o Partizanu Bělehrad, který bude rovněž nesmírně silný. A o Nice se nemá ani cenu bavit. Sledovali jsme los společně u televize v kabině, a tak jsem říkal klukům, že je to blízko Monte Carla. Že bychom se tam mohli třeba ubytovat. Ale to byl pochopitelně jen žert. Já se ze skvělé skupiny hrozně raduju, byť v osudí byly některé ještě i atraktivnější týmy. Věřím, že v ní posbíráme nějaké body. Zkusíme se poprat o postup," plánuje Kadlec.

Kouč Slovácka Martin Svědík tvrdí, že neměl žádné preference. „Všichni potenciální soupeři byli těžcí. Myslím, že z hlediska atraktivity můžeme být hodně spokojeni. Jen Partizan Bělehrad bych vyměnil za West Ham," usmívá se. „Každopádně to budou pro nás i pro fanoušky velice atraktivní utkání," je si jistý.

Nejvíc se těší do Kolína. „Taková ta německá atmosféra bude určitě úžasná. My se ovšem musíme pečlivě připravit na všechny soupeře. Čekají nás nesmírně zajímavé zápasy. Uděláme maximum, abychom v nich uhráli co nejlepší výsledky," předsevzal si Svědík.

Reklama