Hlavní obsah

Senzace! Před rokem byly Lišky poslední, teď vedou. Není to sen? štípe se střelec Vardy

Newcastle

Vstřelili gól v každém zápase, na hřišti soupeře ještě neprohráli a jsou lídrem Premier League. Řeč však není o žádném věhlasném týmu z Londýna či Manchesteru, ale o Leicesteru. Klub přitom v minulé sezóně ve stejné fázi soutěže trčel na poslední příčce soutěže!

Foto: John Sibley, Reuters

Jamie Vardy z Leicesteru se trefil také proti Manchesteru United.

Článek

„Není pro nás důležité, zda jsme v čele. Zaměřujeme se na jediný cíl, jímž je zisk čtyřiceti bodů," smál se trenér Claudio Ranieri při připomínce záchranářských starostí. Na jaře se Lišky, jak je klub přezdíván, zachránily až spanilým závěrem, kdy ve čtyřech posledních kolech vybojovaly deset bodů.

Teď má Ranieri a jeho družina zcela jiné starosti. Leicester soutěž perfektně rozjel, v sobotu smetl Newcastle na jeho hřišti 3:0. „Byl jsem trošku nervózní, protože po reprezentační pauze není snadné navázat na předešlé výkony. Ale náš restart byl obdivuhodný," chválil hráče Ranieri.

Leicester se mohl opět spolehnout na Jamieho Vardyho, který skóroval v desátém zápase Premier League v řadě, čímž vyrovnal rekord soutěže Ruuda van Nistelrooije. Nizozemský kanonýr si však své zásahy rozložil do dvou sezón. „Je to neuvěřitelné. Musím se štípnout, jestli se mi to nezdá," vykládal 28letý rodák ze Sheffieldu, který se ještě na jaře 2012 protloukal v nižších soutěžích.

„I přes současnou mimořádnou bilanci zůstávám nohama pevně na zemi," ujišťoval Vardy, jenž má na kontě 13 branek a je nejlepším střelcem ligy. „Je velký bojovník, jsem za něj vděčný. V tréninku udělal velký pokrok. Když jsem vedl Fiorentinu, Gabriel Batistuta skóroval v jedenácti zápasech v řadě. Věřím, že Jamie dosáhne stejného čísla," říkal Ranieri. „Nedávám si žádné cíle, kolikrát chci skórovat. Jen jsem se chtěl zlepšit po minulé sezóně," připomínal Vardy svůj první ročník s Leicesterem v Premier League, kdy skóroval pětkrát.

Reklama

Související témata: