Hlavní obsah

Arsenal - Burnley 0:0Senzace v Premier League! Poslední Burnley s Vydrou obralo o body Arsenal

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli v 23. kole anglické ligy na hřišti Crystal Palace 3:1 a na druhém místě tabulky ztrácejí na vedoucího obhájce titulu Manchester City při jednom zápasu k dobru devět bodů. Třetí Chelsea si v londýnském derby poradila s Tottenhamem 2:0, zvítězila po čtyřech kolech a za Liverpoolem zaostává stále o bod. Poslední Burnley v základní sestavě s útočníkem Matějem Vydrou uhrálo na hřišti šestého Arsenalu bezbrankovou remízu.

Foto: David Cliff, ČTK/AP

Český útočník Burnley Matěj Vydra v akci během utkání Premier League s Arsenalem.

Článek
Fotogalerie

Liverpool si v prvním poločase vypracoval dvougólový náskok zásluhou Van Dijka a Oxladea-Chamberlaina. Za londýnský celek snížil Édouard, ale v závěru stanovil konečné skóre z penalty Fabinho. Svěřenci trenéra Kloppa zvítězili venku v lize po třech zápasech.

Chelsea proti Tottenhamu poslal do vedení krátce po přestávce výstavní střelou do šibenice Zijach. Na jeho trefu navázal Silva. "Blues" městského rivala zdolali už potřetí v tomto měsíci, dvakrát proti němu uspěli v semifinále Ligového poháru. "Kohouti" v desátém ligovém duelu pod trenérem Contem poprvé nebodovali a jsou sedmí. Na Chelsea sice ztrácejí 11 bodů, sehráli ale o čtyři zápasy méně.

Devětadvacetiletý český reprezentant Vydra nastoupil v této sezoně Premier League od začátku teprve potřetí a poprvé odehrál celé utkání. Burnley čeká na výhru osm kol.

Leicester doma remizoval s Brightonem 1:1. Hostující tým je s 12 nerozhodnými výsledky remízovým "králem" ligy.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Arsenal - Burnley 0:0
Leicester - Brighton 1:1 (46. Daka - 82. Welbeck)
Crystal Palace - Liverpool 1:3 (55. Édouard - 8. Van Dijk, 32. Oxlade-Chamberlain, 89. Fabinho z pen.)
Chelsea - Tottenham 2:0 (47. Zijach, 55. Silva).

Reklama

Související témata: