Hlavní obsah

Sevilla neodolala nabídce Chelsea, prodá Alvese za 32 milionů eur

Chelsea přece jen získá brazilského obránce Daniela Alvese, o kterého usilovala v posledních týdnech, ale FC Sevilla ho dosud odmítala prodat. Podle agentury Reuters se v úterý oba kluby dohodly na přestupu čtyřiadvacetiletého fotbalisty, za kterého londýnský celek údajně zaplatí 32 milionů eur (asi 896 milionů korun).

Článek

Další čtyři milióny eur může španělský klub získat podle toho, jak si Alves v anglickém týmu povede. Brazilec by tak vyrovnal rekordní přestup tohoto léta, o který se postaral španělský útočník Fernando Torres, kterého koupil Liverpool za 36 milionů eur z Atlétika Madrid.

Alves má v Seville, které pomohl v uplynulých dvou sezónách vyhrát Pohár UEFA, smlouvu do roku 2011. Už dříve ale vedení žádal, aby mu dovolilo přestoupit. Sevilla během přestupového období dlouho odolávala lukrativním nabídkám, ale nakonec se svého klíčového hráče vzdá. Na transferu výrazně vydělá, neboť Alvese koupila v roce 2002 za rovný milión eur z brazilské Bahíe.

Výkonný ředitel Peter Kenyon v úterý v Madridu dojednával detaily obchodu se sportovní ředitelem Sevilly Ramonem Rodríguezem. Alves se kvůli chystanému přestupu už neobjevil na soupisce pro středeční zápas třetího předkola Ligy mistrů s AEK Atény.

Alves v červenci pomohl jedním gólem Brazílii k výhře 3:0 ve finále mistrovství Ameriky nad Argentinou.

Reklama

Související témata: