Hlavní obsah

Sheffield jako první v anglické lize mění kouče, Heckingbottoma nahradil Wilder

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheffield United se jako první klub v této sezoně anglické fotbalové ligy rozhodl vyměnit trenéra. Na lavičce nováčka Premier League a posledního celku tabulky skončil Paul Heckingbottom a nahradil ho Chris Wilder. Ten už vedl tým „Blades“ v letech 2016 až 2021.

Foto: Phil Noble, Reuters

Paul Heckingbottom ještě jako kouč Sheffieldu United.

Článek

Hráči Sheffieldu v dosavadních 14 ligových kolech pouze jednou zvítězili a dohromady získali pět bodů. Naposledy v sobotu utrpěli debakl 0:5 na stadionu dalšího nováčka Burnley a ztrácejí čtyři body na příčky zajišťující záchranu.

Heckingbottom vedl Sheffield od listopadu 2021. Wilder podepsal se staronovým zaměstnavatelem smlouvu do léta 2025. Obnovená premiéra čeká šestapadesátiletého kouče ve středu proti Liverpoolu.

V anglické lize není obvyklé, aby na začátku prosince ještě nebyl odvolán žádný trenér. Například v posledních dvou ročnících Premier League v této fázi sezony přišlo o práci už pět koučů.

Reklama