Hlavní obsah

Sheffield uspěl u soudu, West Ham se nesmí odvolat k arbitráži

LONDÝN

Fotbalový klub West Ham se nesmí obrátit na sportovní arbitráž CAS v Lausanne, u níž původně chtěl dosáhnout zrušení odškodného ve výši 30 miliónů liber (asi 902 miliónů korun), které měl zaplatit konkurenčnímu Sheffieldu United. Britský nejvyšší soud totiž ve středu vyhověl žádosti Sheffieldu a zakázal londýnskému klubu žádat CAS o pomoc.

Článek

West Ham se vzápětí odvolal, a tak se zřejmě i příští rok budou soudní síně zaobírat tím, kdo měl správně sestoupit z anglické Premier League. Sheffield chce dosáhnout úplného zákazu zásahu CAS, který je v podstatě jedinou překážkou vyplacení odškodného. Odvolací soud by měl vynést definitivní verdikt příští rok na jaře.

Sheffield letos z první ligy sestoupil i kvůli tomu, že West Ham opakovaně porušil pravidlo zakazující vlastnictví hráčů třetí stranou. Tímto způsobem využíval i služeb Argentince Carlose Téveze, který nakonec svými góly londýnský tým v lize udržel.

West Ham už musel za porušování tohoto pravidla zaplatit rekordní pokutu 5,5 miliónu liber. U civilního soudu na něm vzápětí vymohl pětkrát vyšší částku Sheffield. Arbitráž CAS je poslední nadějí West Hamu.

Reklama

Související témata: