Hlavní obsah

Watford - West Ham 1:4Skvělý Souček zavelel k obratu, Kladiváři slaví důležitou výhru

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu otočili díky brance Tomáše Součka utkání 20. kola anglické ligy na hřišti Watfordu a po vítězství 4:1 bodovali naplno v soutěži po třech zápasech. Za hosty odehrál celý duel také Vladimír Coufal, třetí český zástupce Alex Král nastoupil do hry v poslední minutě. "Kladiváři" se posunuli v neúplné tabulce na páté místo a předstihli s 31 body Tottenham, který remizoval v Southamptonu 1:1. Ve večerním duelu Leicester vyhrál nad Liverpoolem 1:0, který tak ztrácí na vedoucí Manchester City ze druhého místa dál šest bodů.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tomáš Souček se postaral o vyrovnávací branku

Článek

Svěřenci trenéra Moyese prohrávali s Watfordem od 4. minuty po trefě Dennise. West Ham mohl vzápětí odpovědět, ale Benrahmova střela se odrazila jen od břevna. "Kladiváři" se dočkali v 27. minutě, kdy si na Bowenovu přihrávku naběhl Souček a střelou k bližší tyči překonal brankáře Bachmanna. Český reprezentační kapitán zaznamenal svou třetí branku v sezoně.

"Jsem rád, že jsem vstřelil první gól našeho týmu a pomohl k vítězství. Myslím, že jsme ale i za nepříznivého stavu hráli velmi dobře," řekl po utkání Souček pro BBC.

Aktivně hrající West Ham dokonal obrat za dalších 110 sekund. Po rychlém brejku zužitkoval Antoniův centr Benrahma a pátou brankou v sezoně se prosadil ve druhém utkání po sobě.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Tomáš Souček se raduje z branky

Hosté mohli zvýšit náskok hned po přestávce, kdy se po centru Součka trefil Bowen, rozhodčí ale po zhlédnutí videa jeho trefu neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku českého záložníka.

Třetí branku přidal až v 58. minutě Noble, jenž proměnil pokutový kop po předchozím faulu Kucky. Zkušený záložník se stal ve věku 34 let a 234 dní nejstarším anglickým hráčem v dresu West Hamu v Premier League od startu Teddyho Sheringhama v roce 2006. Deváté vítězství "Kladivářů" v tomto ročníku soutěže pečetil ve druhé minutě nastaveného času Vlašič.

West Ham přerušil sérii dvou porážek za sebou a připsal si druhé vítězství z posledních osmi ligových zápasů. "Je to pro nás velký úspěch, ale musíme už být připravení na další zápas. Tyhle tři body jsou důležité pro naši sebedůvěru a týmovou atmosféru. Chtěli bychom načít nový rok vítězně a tohle je nejlepší způsob, jak bychom toho mohli dosáhnout," dodal Souček.

Watford, který nastoupil kvůli koronaviru v týmu a následným odkladům k prvnímu utkání od 10. prosince, prohrál v lize popáté za sebou a je se třinácti body sedmnáctý.

Ligovou neporazitelnost drží v Tottenhamu trenér Conte, jehož celek remizoval 1:1 na hřišti Southamptonu a neprohrál v lize posedmé za sebou. Domácí poslal do vedení v 25. minutě Ward-Prowse, který se prosadil ve třetím zápase po sobě. O čtvrt hodiny později však byl po druhé žluté kartě vyloučen Salisu a ještě před koncem první půle využil početní výhodu hostující Kane.

Útočník Tottenhamu se prosadil i v 53. minutě, rozhodčí ale po konzultaci s videem jeho trefu neuznali pro ofsajd. "Spurs" jsou s 30 body šestí, oproti pátému West Hamu mají ovšem dva zápasy k dobru.

Poslední dvacátá příčka dal patří Norwichi, který prohrál na hřišti Crystal Palace 0:3. Londýnský klub vstřelil všechny tři branky už v úvodní půli.

Úterní program uzavřel duel Liverpoolu s Leicesterem. Lišky, které byly podle sázkových kanceláří outsiderem, se postaraly o prvotřídní senzaci, když vyhrály 1:0. Vítěznou trefu zaznamenal ve druhém poločase střídající Lookman. Hosté ještě za stavu 0:0 neproměnili penaltu Salahem. Liverpool je tak v tabulce dál druhý, když ztrácí šest bodů na Manchester City.

Zápasy Arsenal - Wolves a Leeds - Aston Villa byly kvůli koronaviru odloženy.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Crystal Palace - Norwich 3:0 (8. Édouard z pen., 38. Mateta, 42. Schlupp)
Southampton - Tottenham 1:1 (25. Ward-Prowse - 41. Kane z pen.)
Watford - West Ham United 1:4 (4. Dennis - 27. Souček, 29. Benrahma, 58. Noble z pen., 90.+2 Vlašič),
Leicester - Liverpool 1:0 (59. Lookman).

Reklama

Související témata: