Hlavní obsah

Slavný trenér utrpěl nejbolestnější ztrátu. Guardiolova matka podlehla koronaviru

Aktualizováno

Syn dělal, co mohl. Na pomoc boje s nákazou daroval milion eur (asi 28 milionů korun) na nákup ochranných pomůcek pro nemocnice v Katalánsku. Jenže Dolores Sala Carriová, matka Pepa Guardioly, trenéra fotbalistů Manchesteru City, podlehla koronaviru. Bylo jí 82 let. Informaci přinesl deník Mirror.

Foto: Sport.cz

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola smutní. Jeho matka podlehla koronaviru.

Článek

Zlou zprávu potvrdil trenérův klub Manchester City.

Dolores Sala Carriová zemřela v Barceloně ve věku 82 let.

„Každý, kdo je spojen s naším klubem, posílá svůj nejupřímnější soucit v této nejnepokojnější době Pepovi, jeho rodině a všem jejich přátelům," píše klub a ujišťuje, že rodina Manchesteru City je zprávou o smrti Pepovy matky zdrcena.

S kondolencemi se přidávají i ostatní kluby Premier League i samotná organizace. "Upřímnou soustrast od všech z Premier League, naše myšlenky směřují k Pepovi a jeho rodině v těchto těžkých časech."

Dolores se oženila s Pepovým otcem Valentim, byla také matkou dvou trenérových starších sester a mladšího bratra Pereho, fotbalového agenta.

Hrdě sledovala Pepa, jak si užíval nesmírně úspěšnou hráčskou kariéru, většinou v Barceloně, s níž sbíral ligové i pohárové tituly. A měla samozřejmě radost, když se pak syn prosadil jako skvělý trenér Barcelony, Bayernu Mnichov a nyní Manchesteru City.

Guardiola minulý měsíc věnoval milion eur (asi 28 milionů korun) nadaci Angela Solera Daniela se sídlem v katalánské metropoli na nákup zdravotnických prostředků v boji proti koronaviru.

Reklama

Související témata: