Hlavní obsah

„Šnek“ Aršavin nadchl čtyřmi góly Wengera i celou Anglii

LIVERPOOL

Nastupuje-li na trávník Liverpool, můžete vsadit výsledek 4:4. Touto divokou remízou skončily oba poslední zápasy „Reds“. Minulý týden tak fotbalisté kouče Beníteze remizovali v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů na Chelsea, v úterý se přestřelka odehrála na Anfield Road v duelu s Arsenalem. Hrdinou šlágru 33. kola Premier League byl útočník „Kanonýrů“ Andrej Aršavin, autor čtyř gólů.

Článek

Zdálo se, že si přestupem ze Zenitu Petrohrad do Anglie ukousl příliš velké sousto. V prvních zápasech si Andrej Aršavin stěžoval na příliš rychlé tempo Premier League, kterému nestačil. Kouč Arséne Wenger však všechny ujišťoval, že čas největší zimní posily Arsenalu přijde a bude to bomba.

Výkony hvězdy ruské reprezentace se opravdu zlepšují zápas od zápasu, Aršavin už rozhodně nepůsobí v anglické mele jako šnek. Na Anfield Road pak předvedl své vrcholné dílo. Strhující zápas shrnuje kuriózní výsledek: FC Liverpool - Andrej Aršavin 4:4...

„Andrej dokázal, že je velkým hráčem. Trénuji už dlouho, ale nevzpomínám si, že bych v takovém top-utkání viděl na vlastní oči útočníka, který by vstřelil čtyři góly, navíc tak pěkné,“ rozplýval se Wenger.

Zatím dal dva hattricky, čtyři góly poprvé

Nic podobného petrohradský žolík nedokázal ani v Rusku. „Předtím už jsem vstřelil dva hattricky, ale čtyři góly ještě nikdy. Byl to skvělý zápas, užíval jsem si ho. Konečný výsledek však bohužel není pro tým moc příznivý,“ litoval Aršavin.

Rus po každém vstřeleném gólu předváděl svůj typický rituál - s prstem na ústech utišoval fanoušky „Gunners“. Nakonec se jim mohl pochlubit čtyřmi vztyčenými prsty, ale ani to na vítězství nestačilo. „Nadprůměrný zápas z obou stran, ale když dostaneme čtyři branky, mohu být spokojený jen napůl. Pozitivní určitě je, že jsme prodloužili naši neporazitelnost,“ poukázal Wenger.

Obrana Liverpoolu, v níž tentokrát chyběl slovenský reprezentant Martin Škrtel, si s Aršavinem vůbec nevěděla rady. „Jeho výkon byl vynikající. V prvním poločase nebyl tolik vidět, ale on je velká osobnost s vítěznou povahou. Vždycky je pro soupeře velmi nebezpečný,“ liboval si manažer Arsenalu.

Klub tak zřejmě nebude litovat, že za Aršavina v zimě zaplatil v přepočtu 483 miliónů korun a že mu vyměřil plat 70 tisíc liber týdně - po dobu tří a půl let.

Reklama

Související témata: