Hlavní obsah

Šok! Čech se uzdravuje, ale Arsenal za něj dál hledá náhradu. Koho si vyhlédl?

Londýn
Aktualizováno

Tohle se brankáři Petru Čechovi líbit nebude. Český gólman se sice dává dohromady před pondělní bitvou Kanonýrů s Crystal Palace, média na Ostrovech teď však přišla znovu s odhalením, že Arsenal hledá brankáře, který by se stal klubovou jedničkou. Média píší, že má nahradit chybujícího Čecha. A myslí to prý vážně. Po Hartovi a Schmeichelovi teď prasklo, že skauti klubu sledují Jordana Pickforda, gólmana Sunderlandu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Arséne Wenger vyprovází ze hřiště zraněného Petra Čecha. Přijde český gólman v létě o místo jedničky?

Článek

Novou jedinčku prý Arsenal angažuje po sezóně, kterou Kanonýři horko těžko zachraňují. Na titul už dávno zapoměli. Bojují aspoň o čtvrté místo, z nějž by proklouzli do Ligy mistrů. Ale v týmu to skřípe. Francouzský manažer Arséne Wenger válčí s fanoušky, ti svolávají protesty proti jeho dalšímu působení v klubu. A na hřišti to taky nevypadá nejlépe. Šestatřicet inkasovaných branek dává tušit, že obrana není zrovna činností, na níž by mohl být londýnský klub pyšný.

A na nějakých gólech podle médií nese vinu i Petr Čech. Wenger sice prohlašuje, že má v týmu brankáře světové špičky, jenže... Pravda je taková, že seznam potenciálních posil na brankářský post narůstá, takže to s tou spokojeností asi nebude nějak horké. Na odchodu z klubu je i náhradník Ospina, kterému se nelíbí pozice dvojky. Zájem projevilo turecké Fenerbahce.

Předpokládá se, že Arsenal osloví Pickforda, pro nějž má manažer Černých koček David Moyes jen slova chvály a vidí v něm velký potenciál.

„Jordan je špičkový mladý brankář, předvádí ve svém věku skvělé výkony," prohlásil Moyes. „Drží tým skvělými výkony a dokáže kontrolovat celé pokutové území," chrlí přednosti talentovaného gólmana. „Není moc gólmanů, kteří v jeho věku dokážou to, co on."

Reklama

Související témata: