Hlavní obsah

Solskjaer na odstřel. Kdo povede Ronalda a spol.?

Manchester/Praha

Takhle už to dál nejde, shodují se ostrovní média. Po ostudné porážce s Liverpoolem (0:5) jsou podle mnohých dny kouče Oleho Gunnara Solskjaera na lavičce fotbalistů Manchesteru United sečteny. Některé britské deníky už směle spekulují, kdo by mohl osmačtyřicetiletého Nora na Old Trafford nahradit. Nejčastěji skloňovaným jménem je Antonio Conte, mluví se ale také o Zinedinu Zidanovi a dalších.

Foto: Phil Noble, Reuters

Norský trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer sleduje kanonádu od Liverpoolu, blíží se jeho konec na lavičce Rudých ďáblů?

Článek

I podle fandů je koučova situace těžko udržitelná. Při pohledu na jeden z příspěvků na sítích mají ve většině dojem, že kouč je k smíchu největší hvězdě týmu Cristianu Ronaldovi. Ten po jedné z branek obdržených od Liverpoolu podle všeho imituje koučovy taktické pokyny.

Možná to vypadá docela zábavně, příznivci United z toho však mají spíše těžkou hlavu.

Vždyť teď to měly být týdny, které rozhodnou právě o osudu trenéra Solskjaera. A začalo to absolutní katastrofou. Jinak ostudu v podobě debaklu 0:5 proti úhlavnímu rivalovi označit nejde. Charismatický kouč byl pod tlakem britských médií několikrát, po ostudném nedělním výprasku se ale zdá být jeho odvolání jen otázkou času.

Deník Sun už dokonce vybral čtyři hlavní kandidáty na jeho místo. Jsou mez nimi trenéři Brendan Rodgers z Leicesteru, Erik ten Hag z Ajaxu, následují Zidane s Contem, kteří jsou v současné chvíli bez angažmá.

Podle informací Sunu už vedení United s některými jmény navazuje první kontakt a zjišťuje jejich finanční požadavky.

Na fotbalisty Manchesteru čeká v nejbližších dnech náročný program. O víkendu jedou na půdu Tottenhamu, v následujícím týdnu pak ve 4. kole Ligy mistrů zavítají na hřiště Bergama, aby pak přivítali doma v derby Manchester City. Bude u toho ještě Solskjaer, nebo už vedení definitivně došla trpělivost?

Reklama

Související témata: