Hlavní obsah

Souček bude mít ve West Hamu nového spoluhráče, do Londýna přijde chybující Maguire

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení anglického West Hamu, jehož dres oblékají i čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, se podle britských médií dohodlo na příchodu anglického reprezentanta Harryho Maguiera z Manchesteru United. Sky Sport a BBC vyčíslily odstupné na 30 milionů liber (asi 845 milionů korun).

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Anglický obránce Harry Maguire by měl přestoupit do West Hamu.

Článek

V Manchesteru v uplynulé sezoně odehrál třicetiletý Maguire i vinou zranění jen osm zápasů v základní sestavě a před měsícem trenér Erik ten Hag oznámil, že už nebude kapitánem. Smlouvu měl v klubu do roku 2025.

První nabídku West Hamu za 20 milionů liber United v červenci podle médií odmítli, nyní už ale na přestup kývli. Do Manchesteru přitom Maguire přišel v roce 2019 z Leicesteru za 80 milionů liber jako tehdy nejdražší obránce světa.

Vícemistr Evropy z roku 2021 se do paměti fanoušků zapsal převážně kvůli svým kiksům v rozehrávce a defenzivní práci. Pro spoustu fanoušků se stal terčem výsměchu a předmětem šikany na sociálních sítích. Pomyslným hřebíčkem do rakvce bylo bučení od vlastních fanoušků během přípravného zápasu s Athletickem Bilbao.

Reklama