Hlavní obsah

Bournemouth - West Ham 0:4Souček s Coufalem byli u kanonády Kladivářů, ostudný debakl Tottenhamu

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu v anglické lize porazili v neděli domácí Bournemouth 4:0 a reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal se na výhře londýnského týmu podíleli každý gólovou asistencí. Po souboji týmů ze spodní části tabulky se United posunuli o bod před soupeře na třinácté místo a mají šestibodový náskok na pásmo sestupu. V šlágru mezi týmy bojujícími o účast v Lize mistrů Newcastle doma deklasoval Tottenham 6:1.

Článek

První gól West Hamu vstřelil v páté minutě hlavou po rohovém kopu zcela nekrytý Antonio. Zanedlouho Coufal centrem našel na zadní tyči Paquetu, který rovněž hlavou zvýšil. Přestože měli domácí převahu na míči, do přestávky inkasovali ještě potřetí. Kapitán "Kladivářů" Rice si naběhl na Součkem prodloužený míč z rohového kopu a prudkou střelou z první rozvlnil síť. Ve druhém poločase přidal čtvrtou branku Fornals. V nastavení ještě neplatil gól střídajícího Corneta kvůli ofsajdu.

Newcastle nastřílel Tottenhamu pět gólů v úvodních 21 minutách. Dvakrát se trefili Murphy a Isak a jednou Joelinton. Rychleji získal pětibrankový náskok v historii Premier League jen Manchester City v roce 2019, kdy dal Watfordu pět gólů do 18. minuty.

Tottenham o poločase vystřídal brankáře Llorise, místo nějž nastoupil Forster, a čtyři minuty po pauze se o čestný zásah postaral nejlepší střelec "Spurs" Kane. Byla to jeho 24. branka v sezoně, v tabulce střelců ztrácí na vedoucího Haalanda z Manchesteru City osm gólů. Skóre pak uzavřel střídající Wilson.

Newcastle napravil porážku 0:3 z minulého týdne na hřišti Aston Villy a výrazně se přiblížil návratu do Ligy mistrů po 20 letech. Na třetím místě má stejně jako čtvrtý Manchester United 59 bodů, o šest více než pátý Tottenham, který odehrál o zápas více.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo
Bournemouth - West Ham United 0:4 (5. Antonio, 12. Paquetá, 43. Rice, 72. Fornals)
Newcastle - Tottenham 6:1 (2. a 9. Murphy, 19. a 21. Isak, 6. Joelinton, 67. Wilson - 49. Kane)

Reklama